News Flash:

Elevii din Timisoara finalisti ai unui concurs NASA vor putea participa la competitia din America

5 Ianuarie 2017
1089 Vizualizari | 0 Comentarii
nasa
Cei patru elevi din Timisoara finalisti ai unui concurs organizat de NASA in cadrul caruia au programat roboti aflati la bordul Statiei Spatiale Internationale vor putea participa la competitia din SUA, dupa ce o companie a promis ca va dona banii necesari deplasarii.
Aura Danielescu, inspectorul scolar general al judetului Timis, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca o companie din domeniul bancar va dona toata suma necesara deplasarii elevilor in SUA pentru a participa la finala Concursului International Zero Robotics.
“S-a rezolvat problema financiara pentru deplasarea copiilor. O companie ne-a dat asigurari ca doneaza intreaga suma necesara”, a spus Aura Danielescu.
“Copiii sunt bucurosi, chiar nu ne-am asteptat sa strangem banii, a fost o surpriza pentru noi”, a declarat, la randul sau, Gabriela-Nusa Cojocaru, profesorul coordonator al celor patru elevi calificati in finala concursului.
Cei patru elevi din Timisoara finalisti ai unui concurs organizat de NASA in cadrul caruia au programat roboti aflati la bordul Statiei Spatiale Internationale nu aveau banii necesari deplasarii, aproximativ 6.400 de dolari.
Ei au format echipa heRObotics si au participat, in perioada septembrie – decembrie 2016, la Concursul International Zero Robotics.
Echipa este alcatuita din tineri de la patru licee de top de Timisoara: Silaghi Fineas - clasa a X-a Liceul Pedagogic "Carmen Sylva”, Ciuleanu Vlad Mihai - clasa a X-a Colegiul National "C.D.Loga”, Candreanu David - clasa a X-a Colegiul National "C.D.Loga”, Prodaniuc Pavel - clasa a X-a Liceul Teoretic "J.L.Calderon”.
Echipa heRObotics, coordonata de Gabriela-Nusa Cojocaru, profesor la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva”, a reusit sa se califice in finala Concursului International Zero Robotics pe locul sase.
Competitia are loc in 27 ianuarie la Boston, SUA.
Inspectoratul Scolar Timis informa ca incearca sa-i ajute pe elevi prin gasirea unor sponsori.
“Prin proiect este asigurat accesul in sediul Institutul de Tehnologie din Massachusetts MIT, inclusiv in Laboratoarele Space, precum si pranzul in ziua evenimentului. Echipa trebuie sa isi acopere costurile pentru transport, cazare si hrana in restul perioadei de desfasurare, precum si cheltuielile pentru obtinerea vizei SUA. Suma pentru deplasarea la MIT-Boston (USA Cambridge, Massachusetts) se ridica la aproximativ 6400 $ (in care intra transport Romania-SUA – 5000 $; hrana – 600 $; cazare – 500 $; transport local– 300 $). Presupunand ca vom identifica oameni de bine care sa contribuie la pregatirea si perfectionarea tinerilor supradotati, ambasadori ai Romaniei la nivel mondial, ne vom intensifica eforturile in identificarea sponsorilor locali si nu numai pentru familiile copiilor nostri”, declara Aura Danielescu, inspectorul scolar general al judetului Timis.
Gabriela-Nusa Cojocaru, profesorul coordonator al elevilor din Timisoara, declara, corespondentului MEDIAFAX, ca echipa heRObotics ar trebui sa plece in SUA in data de 25 ianuarie, dar pana in prezent nu s-au strans banii.
Concursul International Zero Robotics se adreseaza elevilor de liceu din America de Nord, Europa si Australia, si are ca scop programarea robotilor SPHERES - sateliti experimentali, aflati la bordul Statiei Spatiale Internationale.
Concursul este organizat anual de NASA in colaborare cu Centrul ESTEC al Agentiei Spatiale Europene ESA si Institutul de Tehnologie din Massachusetts MIT din USA si se finalizeaza cu invitarea primelor 14 echipe finaliste la sediul lor in data de 27 ianuarie 2017. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005281 (s)