News Flash:

CJ Timis va depune proiecte cu finantare europeana de 25 de milioane de euro pentru construirea de drumuri judetene

24 Octombrie 2016
1022 Vizualizari | 0 Comentarii
drum judetean asfaltat
Consiliul Judetean (CJ) Timis va depune la ADR Vest, pana in data de 16 noiembrie, proiecte cu finantare europeana in valoare de 25 de milioane de euro pentru construirea de drumuri judetene, a anuntat vineri presedintele CJ Timis, Sorin Grindeanu, la Conferinta intitulata ''Oportunitati de dezvoltare regionala prin transport si turism'', de la Timisoara. 
''Calitatea drumurilor judetene creste an de an datorita investitiilor din bugetul CJ si de la nivel national, dar acest lucru nu este suficient. Ne-am propus sa devenim ''jucatori'', in sens pozitiv, pentru a finanta drumurile judetene, din perspectiva fondurilor europene. CJ Timis va depune pana la data de 16 noiembrie, spre finantare europeana, proiecte in valoare de 25 de milioane de euro'', a afirmat Sorin Grindeanu. 
El a precizat ca proiectele care se pot depune pana la aceasta data sunt pe vechiul Ghid aflat in vigoare pana la modificare si vizeaza drumul judetean (DJ 593) Parta - Peciu Nou - Foeni si DJ 692, de la Carpinis - Varias - Gelu - limita cu judetul Arad, unde se face legatura cu autostrada A1, pe la Pecica. 
In privinta dezvoltarii turismului, Grindeanu a mentionat intocmirea unei strategii zonale care sa cuprinda nu doar obiectivele turistice importante din Timis, ci si valorificarea potentialului existent in judetele invecinate. 
In alta ordine de idei, presedintele CJ a punctat ca este necesar ca autoritatile judetene sa fie implicate in dezvoltarea Aeroportului International ''Traian Vuia''. 
''Vom relua demersurile pentru trecerea Aeroportului International Timisoara de la Ministerul Transporturilor la Consiliul Judetean Timis, acest fapt fiind cuprins in strategia noastra de dezvoltare. Exceptand Aeroportul Otopeni, cel din Timisoara ramane singurul aeroport care nu este in domeniul si administrarea autoritatilor locale'', a subliniat Sorin Grindeanu. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005052 (s)