News Flash:

CJ Timis construieste un heliport la Aerodromul Cioca

30 Septembrie 2022
298 Vizualizari | 0 Comentarii
Aerodromul Cioca

Timisoara va beneficia de un heliport la standarde inalte, in cadrul Aerodromului Cioca, in urma unei investitii a Consiliului Judetean, prin Directia de Prestari Servicii (DPS).

Contractul de executie a fost deja semnat, urmand ca in data de 10 octombrie sa inceapa lucrarile efective. Serviciile achizitionate prevad si asigurarea unor utilaje, echipamente tehnologice si functionale cu montaj (grup generator de avarie, lampi balizaj, sistem luminos de aliniere la decolare, sistem APAPI, proiectoare, semnalizatoare, balizaje conice, etc.).

Pe heliportul care urmeaza a fi construit va putea ateriza chiar si cel mai mare elicopter din dotarea Fortelor Aeriene Romane. Acesta va putea fi folosit si pentru operatiunile de salvare de tip Medevac si SMURD. Noul heliport va spori gradul de disponibilitate a serviciilor medicale, printr-o mai buna acoperire a teritoriului si reducerea timpilor de raspuns in situatii de urgenta. De asemenea, obiectivul va putea genera venituri la bugetul judetului prin utilizarea heliportului de catre persoane private.

Suma investita in prima faza este de 1.6 milioane lei, iar in perioada imediat urmatoare, DPS Timis va lansa o noua procedura de achizitie, de aceasta data fiind vorba de dotarile necesare operationalizarii heliportului si pistei de rulare din incinta aerodromului. Odata cu receptia lucrarilor de amenajare, vor fi depuse catre Autoritatea Aeronautica Civila toate documentele necesare in privinta autorizarii si certificarii celor doua obiective.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006051 (s)