News Flash:

Cele mai bune ponturi de a testa o mașină second hand

3 Iunie 2021
970 Vizualizari | 0 Comentarii
Masini second hand

Cota de piață a mașinilor înmatriculate în România este câștigată detașat de cea a mașinilor second hand. Cei mai mulți dintre români aleg mașini deja rulate atunci când se hotărăsc să facă o astfel de achiziție iar motivele pentru care o fac sunt diverse.

De la faptul că varietatea de opțiuni pentru mașini second hand este net superioară, până la faptul că este nevoie de un buget mult mai mic, șoferii români își îndreaptă atenția către autoturismele deja rulate, fie că sunt la prima lor mașină, fie că deja o schimbă pe cea existentă.

Pentru a se bucura însă de o mașină cu adevărat bună și care să îndeplinească toate cerințele, șoferii care aleg să cumpere o mașină second hand trebuie să fie ceva mai atenți. Nu numai că trebuie să aleagă dintre multitudinea anunțurilor pe cele care sunt de bună credință, dar este necesar și o atenție deosebită asupra verificării mașinii.

Internetul este un instrument care ne poate ajuta cu o multitudine de informații și este foarte des utilizat și în domeniul auto, mai ales pentru postarea anunțurilor de vânzare. În fiecare zi, pe zeci de site-uri sunt postate anunțuri cu vânzări de mașini second hand. Vestea mai puțin bună este faptul că sunt atât de multe, încât nu numai alegerea celor mai bune variante de autoturisme, ci și navigarea de la un site la altul sunt destul de dificile.

Platforma cautimasina.ro vine în ajutorul celor care caută să își cumpere un autoturism punându-le la dispoziție un singur loc unde găsesc toate anunțurile postatate în peste 160 de site-uri de profil. Pe baza unei căutări simple, găsești toate modelele care te interesează, dar ai posibilitatea și de a le verifica istoricul și de a le face o verificare preliminară. Algoritmii platformei oferă informații despre deprecierea autoturismul pentru o anumită perioadă de timp, despre numărul de kilometri, dar și detalii despre consum sau alte caracteristici tehnici. Astfel, viitorii cumpărători pot să aleagă doar acele modele care le satisfac cu adevărat toate cerințele înainte de a vedea mașinile și în realitate.

Din momentul în care ai identificat pe platformă mașinile potrivite pentru tine, următorul pas este să le vezi și în realitate. Și pentru a le testa cu adevărat, ia în calcul 3 arii majore: interior, exterior și cum funcționează motorul.

La interior verifică starea tapițeriei, a volanului și a schimbătorului de viteze. Gradul de uzură al acestora îți poate spune dacă mașina are sau nu kilometrii reali. Verifică de asemenea și toți martorii din bord, dacă geamurile și oglinzile electrice funcționează, dar și dacă toate opțiunile prezentate de vânzător există și merg.

La exterior fii atent la eventualele zgârieturi, lovituri sau urme de rugină. Dacă observi de exemplu că vopseaua este excesivă sau de o culoare nepotrivită cu restul mașinii este foarte posibil ca acea componentă a mașinii să fi fost reparată și revopsită.

De asemenea, verifică neapărat si cum se aude motorul atunci când pornește, dacă mașina scoate fum excesiv și dacă funcționează farurile. Atunci când vei conduce mașina, verifică și cât de repede accelerează, cât de bune sunt suspensiile, dacă frânează în timp util și dacă se aud anumite zgomote.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006705 (s)