News Flash:

Cea mai scazuta temperatura din tara: - 11 grade Celsius la Miercurea Ciuc

28 Noiembrie 2013
1293 Vizualizari | 0 Comentarii

Cea mai scăzută temperatură din ţară s-a înregistrat, joi dimineaţă, la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a coborat pană la minus 11 grade Celsius. Meteorologul de serviciu de la Staţia meteo Miercurea Ciuc, Lado Gabriella, a declarat că minima de minus 11 grade Celsius a fost înregistrată la ora 6.30 şi a stagnat la aceeaşi valoare timp de o jumătate de oră.

Meteorologul Pal Emeric de la Centrul Meteorologic Targu Mureş a afirmat că valoarea termică înregistrată la Miercurea Ciuc este cea mai scăzută temperatură din ţară an actualul sezon.

Gerul s-a instalat şi la Topliţa, unde mercurul termometrelor a coborat pană la minus 10 grade Celsius, iar în celelalte localităţi ale judeţului minimele au fost de minus 9 grade Celsius la Joseni şi la Staţia Meteo Bucin.

Cea mai ridicată temperatură consemnată, joi dimineaţă, de meteorologii din Harghita a fost de minus 7 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc.

In judeţ este brumă şi îngheţ la sol, iar pe Varful Bucin stratul de zăpadă măsoară 11 centimetri.

Minima absolută a lunii noiembrie în judeţul Harghita, de minus 27,5 grade Celsius, a fost consemnată în anul 1993 la Miercurea Ciuc, iar temperatura maximă absolută, de 21,9 grade Celsius, a fost măsurată în 5 noiembrie, acest an, la Staţia Meteo din aceeaşi localitate. Mediafax

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1413 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011954 (s)