News Flash:

Cea mai buna reteta pentru sarmale de Craciun

24 Decembrie 2017
1055 Vizualizari | 0 Comentarii
sarmale cu varza la slow cooker

Sarmalele reprezinta un tip de mancare traditional pus de multi romani pe masa de Craciun.

Putine gospodine stiu insa care este ingredientul secret ce transforma niste sarmale obisnuite intr-o reteta extraordinara.

Ai nevoie de:

1-2 bucati de varza murata

sare

3-4 rosii

pasta de tomate sau suc de rosii

4 linguri orez

2-3 linguri de marar tocat

3 cepe

600 g carne porc tocata

piper boabe

3-4 foi de dafin

o crenguta busuioc

o crenguta cimbru.

Ingredientele care schimba totul:

- 150 g sorici

- 150-200 g costita afumata.

Modul de preparare:

Mai intai se curata varza si se alg frunzele in care va fi impachetata carnea. Se curata soriciul si costita afumata, se maruntesc si se pun intr-o cratita la calit, impreuna cu ceapa. Ulterior se opareste orezul.

La final se amesteca toate aceste ingrediente intr-un bol, avand grija sa adaugati sare si piper.

Se ruleaza sarmalele si se pun intr-o cratita inalta peste care se toarna apa, bulionul si se pun crengutele de busuioc si cimbru. Se fierbe la foc mic, timp de doua ore.

Iese bun de te lingi pe degete!

Avertismentul nutritionistului: Ce trebuie sa facem ca sa nu avem probleme cu digestia, dupa masa de Craciun

Nutritionistii recomanda ca in Seara de Craciun si in zilele de sarbatori care urmeaza oamenii sa fie cumpatati in consumarea preparatelor culinare si a bauturilor alcoolice, la fel cum recomanda si consumarea produselor traditionale din carne de porc in locul celor pe baza de oua.

"Cuvantul magic pentru sarbatori este cumpatare. Sarbatorile incep in seara de 24 decembrie si se termina dupa un serial de zile onomastice, sarbatori religioase sau la cumpana dintre ani. Apoi iar vor fi sarbatori onomastice pana in ziua de 8 ianuarie. Toate sunt mari provocari emotionale, dar si gastronomice pentru om, combinate sau nu cu perioade de vacanta. Ce facem in aceasta perioada?! Spuneam ca este vorba de cuvantul magic cumpatare. Cu alte cuvinte, putem consuma din toate, dar cu moderatie, cu multa cumpatare. In seara de Craciun, de exemplu, sunt doua categorii de persoane: cei care au postit si si cei care n-au postit. Postitorii sunt extrem de vulnerabili la abundenta gastronomica si alcoolica din Seara de Craciun, pentru ca dupa o perioada de sase saptamani de post, stomacul nu mai este obisnuit si alimentele pe care inainte le tolera s-ar putea sa nu le mai tolereze, mai ales ca sunt in cantitate mare si mai ales ca sunt la o ora neobisnuita pentru corp, adica seara, seara tarziu. Stomacul omului nu este obisnuit cu asa ceva. Toate aceste lucruri se repeta a doua zi, e ziua intai de Craciun, se repeta in ziua a doua de Craciun si va dati seama ca, pur si simplu, organismul uman este bulversat de abundenta alimentara, combinata cu consumul de alcool, combinata cu fumatul, chiar si la persoane care in general nu fumeaza. Si, culmea, in aceasta perioada oamenii se misca mai putin. De aceea, repet pentru a treia oara: cumpatarea este recomandarea cea mai importanta pe care o facem", a declarat, pentru AGERPRES, nutritionistul Nicolae Hancu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004559 (s)