News Flash:

Ce se intampla in corpul unei femei dupa ce implineste 30 de ani

2 Septembrie 2018
777 Vizualizari | 0 Comentarii
femeie

Nicio femeie nu este pregatita sa implineasca 30 de ani, iar asta le sperie pe majoritatea femeilor. Auzim tot felul de lucruri despre aparitia parului carunt, pielea care incepe sa-si piarda din elasticitate, presiunea de a ne aseza la casa noastra, dar si despre copii, asta in cazul in care nu ai deja. Odata ce ajungi la varsta de 30 de ani, incepi sa te simti ca si cum ai atins deja apogeul si nu mai ai timp sa faci toate lucrurile pe care ti le doresti. În fond, este o etapa fireasca pe care toate o parcurgem si ne poate face chiar mai increzatoare. Important este sa te simti bine in pielea ta si sa te bucuri de fiecare etapa prin care trece corpul tau. Iata o parte din lucrurile care se intampla cu corpul dupa 30 de ani:

1. Sansele de a ramane insarcinata scad. Un lucru care te poate ingrijora atunci cand faci 30 de ani este fertilitatea. Poate fi o problema doar in cazul in care iti doresti copii, iar daca iti doresti, atunci e posibil sa intri in panica. Multe dintre noi amanam momentul acesta deoarece vrem o cariera infloritoare. Iar odata cu atingerea pragului de 30 de ani, intram in criza de timp. Conform specialistilor, fertilitatea femeilor incepe sa scada inca de la 32 de ani. Alegerile in ceea ce priveste stilul de viata, pe care le facem la 20 de ani, ne pot influenta fertilitatea si ne pot mentine fertile mai mult timp. Daca evitam orezul alb, zaharul alb si reducem consumul de alcool, in mod cert va avea un efect pozitiv asupra fertilitatii tale.

2. Parul tau devine mai subtire. O problema cu care femeile se confrunta este caderea parului. Obiceiurile precum uscatul la o temperatura prea ridicata, utilizarea placii de par sau a ondulatorului afecteaza sanatatea parului tau. Pana si sprancenele sunt afectate. O alta problema ar fi aparitia primelor fire albe, care cu siguranta te fac sa intri in panica.

3. Ai oasele slabite. Si oasele tale au de suferit odata cu inaintarea in varsta. Conform unor studii facute de specialisti, puterea oaselor tale ating punctul maxim la 30 de ani si scade in anii urmatori, lucru care poate duce la fracturi ale oaselor destul de severe. Consumul in cantitati moderate de calciu poate mentine un echilibru in ceea ce priveste sanatatea oaselor tale.

4. Metabolismul tau incetineste. Un alt soc este legat de metabolism. Femeile care intotdeauna au fost slabe pot fi intr-adevar uimite ca, dupa 30 de ani, metabolismul lor incetineste si le este mult mai greu sa slabeasca. Este destul de greu sa-ti mentii greutatea multi ani la rand, mai ales daca nu ai o disciplina in stilul tau de viata. Un metabolism incetinit poate duce la aparitia firelor albe, liniilor fine, dar si a ridurilor.

5. Încep sa-ti apara riduri. Pielea ta incepe sa imbatraneasca odata cu varsta, iar productia de colagen incepe sa scada. Un lucru pe care il poti face in legatura cu procesul de imbatranire al pielii este aplicarea unor creme locale care contin retinoid, un medicament derivat de la retinol si pe baza de vitamina A. Este utilizat in mod special in cazurile grave de acne, dar si de psoriazis. Nu uita, insa, retinoidul este contraindicat daca esti insarcinata deoarece poate provoca malformatii fatului.

6. Ciclul menstrual de schimba. Ciclul tau menstrual poate suferi modificari, prin faptul ca se poate deregla. Diminuarea unor hormoni importanti precum estrogen si progesteron iti afecteaza ciclul menstrual, ceea ce poate duce la dereglarea acestuia, sangerari abundente sau chiar mai usoare. Se poate intampla ca unele femei sa inceapa mai devreme menopauza, asa numita pre-menopauza, care se declanseaza in jurul varstei de 30 de ani. Aceasta perioada duce la modificarea ciclurilor menstruale, schimbari de comportament si chiar infertilitate.

7. Creste riscul aparitiei unor afectiuni. Procesul de imbatranire presupune si cresterea riscului aparitiei unor boli specifice varstei, cum ar fi cancerul. Acest lucru se intampla din cauza inflamatiei cronice acumulata in decursul anilor. Iata, insa, si ce ar trebui sa faci cat mai curand posibil:
1. Nu fuma! Fumatul grabeste procesul de imbatranire, atat al organismului, cat si al pielii.
2. Controleaza-ti greutatea. Obezitatea este una dintre problemele cu care femeile se confrunta tot mai des.
3. Fa exercitii in mod regulat. Exercitiile te ajuta sa iti mentii greutatea stabila, dar contribuie si la starea de bine.
4. Evita expunerea la soare pe timpul zilei, iar daca o faci, foloseste creme cu protectie solara.
5. Evita stresul si odihneste-te cat mai mult. Esential este sa dormi minim 8 ore pe noapte. sursa: elle.ro


femeie colagen menstrual progesteron
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004937 (s)