News Flash:

De ce ar trebui sa faci zilnic genuflexiuni?

31 August 2018
844 Vizualizari | 0 Comentarii
genuflexiuni

Poate nu ai timp sa mergi la sala sau sa alergi in parc, insa pentru a face zilnic cateva genuflexiuni nu trebuie sa-ti dai programul peste cap. Genuflexiunile se numara printre acele exercitii care aduc o multime de beneficii pentru corp si pe care le vei regasi in orice antrenament, sub o forma sau alta. Alaturi de flotari si abdomene, genuflexiunile sunt importante pentru a lucra musculatura corpului, iar prin integrarea lor in programul tau zilnic vei constata in scurta vreme ca rezistenta ta va creste. 

Chiar daca la inceput va fi greu sa faci mai multe genuflexiuni si vei simti puternic febra musculara nu trebuie sa te dai batuta, ci sa te gandesti ca facand acest exercitiu ai lucrat muschi pe care nu i-ai mai simtit demult. In timp, picioarele se tonifiaza si vei avea mult mai multa forta si flexibilitate ca sa cobori posteriorul mai jos in timpul exercitiului. 

Iata cateva dintre cele mai importante beneficii pe care le vei simti pe propria piele daca faci zilnic genuflexiuni:

1. Picioare mai puternice si tonifiate

Genuflexunile te ajuta sa lucrezi toti muschii de la picioare, astfel ca in timp vei simti ca ai rezistenta crescuta si iti simti picioarele mult mai puternice. De asemenea, efectuand cu regularitate aceasta miscare vei creste flexibilitatea muschilor de la nivelul soldurilor. Dupa ce ai constatat efectele acestui exercitiu si il faci cu regularitate, poti sa variezi antrenamentul si sa adaugi cateva greutati.

2. Sculpteaza picioarele si posteriorul

Genuflexiunile efectuate cu regularitate modeleaza foarte frumos picioarele si posteriorul. Aceasta miscare este baza oricarui antrenament care are ca tinta tonifierea musculaturii de la nivelul picioarelor si a feselor, astfel ca daca o faci cu regularitate rezultatele incep sa apara destul de repede. Nu-ti fie teama sa faci genufexiuni cu greutati, insa este de preferat sa ceri parerea unui antrenor ca sa le efectuezi corect sau sa participi la diverse antrenamente de grup pana inveti miscarile de baza, astfel incat sa nu te accidentezi.

3. Imbunatatesc mobilitatea la nivelul soldurilor si a gleznelor

Genuflexiunile simple au un efect benefic pentru solduri si glezne, deoarece aceasta miscare are capacitatea de a diminua durerile de la nivelul spatelui si a genunchilor atunci cand este facuta corect.

4. Intaresc si tonifiaza musculatura abdominala

Atunci cand adaugi greutatile in antrenamentul tau si faci genuflexiuni cu regularitate, musculatura abdominala lucreaza intens. Abdomenul trebuie sa fie incordat pe toata durata exercitiului pentru o stabilitate mai buna.

5. Imbunatatesc postura corpului

In timpul genuflexiunilor vei lucra si partea superioara a trunchiului care are rolul a stabiliza miscarile pe care le faci. Astfel, musculatura spatelui de intareste si postura corpului se imbunatateste. 

Cum sa faci corect genuflexiunile

Picioarele trebuie sa fie departate, astfel incat ele vor depasi putin linia soldurilor. Degetele picioarelor trebuie sa fie indreptate putin inspre exterior. In timp ce faci exercitiul, pastreaza spatele perfect drept si abdomenul incordat. Trage umerii in spate si ridica pieptul. Astfel, spatele tau se va curba doar cat este normal pentru a proteja coloana vertebrala.

Un alt lucru de care sa tii cont este acela ca nu trebuie sa te uiti niciodata la picioare! Privirea trebuie sa fie in oglinda (iar daca nu esti la sala atunci te vei uita inainte, tinand capul drept).

Toata greutatea ta trebuie sa o simti in calcaie, care nu se ridica deloc de la sol in timpul exercitiului. Un lucru extrem de important: cand te lasi in jos, fundul se duce cat mai inapoi, iar spatele ramane drept! Nu te lasa cu trunchiul in fata!

sursa: eva.ro


coloana vertebrala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004866 (s)