News Flash:

Ce s-a ales de Ghita Ciobanu. Au trecut mai bine de noua ani de la filmarea reclamei Vodafone

1 Iulie 2022
548 Vizualizari | 0 Comentarii
Ghita

Ghita Ciobanul a devenit celebru, odata ce a aparut intr-o reclama pentru un furnizor de servicii de telefonie mobila din Romania. Gheorghe Danuletiu, pe numele sau real, este unul dintre cele mai populare personaje care apar in reclamele de pe micile ecrane. In anul 2013, acesta ”debuta” in celebra reclama de la Vodafone si care l-a ajutat sa isi stranga un numar generos de urmaritori pe internet.

La cativa ani distanta, insa, 12 persoane au ajuns in judecata, fiind vorba in special de crescatori de animale, pentru fapte de coruptie. Potrivit site-ului mesajul.ro, Ghita Ciobanul ar fi cel care si-ar fi „turnat” colegii la DNA.

„In 30.06.2021 (vol.1 f.1-3), martorul ( ), autorizat in aceeasi zi si colaborator in cauza, a formulat un denunt din care rezulta faptul ca o persoana care utiliza numele „( ) ( )”, in realitate, inculpatul ( ), potrivit unui anunt publicitar de pe site-ul OLX.ro, vinde certificate zootehnice pentru berbeci de rasa pura Turcana impreuna cu mijloacele oficiale de indentificare aferente (crotaliile), fara berbecii pentru care au fost emise, contra sumei de 1000 de lei/certificat si crotalii.

Totodata, din cuprinsul denuntului a mai rezultat ca scopul acestor vanzari fictive de berbeci de rasa pura Turcana, mai exact doar a certificatelor zootehnice falsificate si a crotaliilor aferente, era acela de a fi cumparate de diferiti crescatori de ovine din tara, proprietari ai unor exploatatii de ovine, pentru a le utiliza pana in data de 01.09.2021, in procedura privind schema de plati directe in cadrul Sprijinului cuplat in sectorul zootehnic-campania 2021 (in continuare SCZ), sumele alocate in schema de sprijin SCZ provenind din fonduri europene F.E.G.A..

Asemenea martorului denuntator (….), si martorul (….), a precizat ca exista un fenomen in randul crescatorilor de ovine, de notorietate, care face si obiectul prezentei cauze, constand in aceea ca, intre crescatorii de ovine din Romania se vand certificate zootehnice si crotalii nefolosite, atribuite unor animale inexistente, principalii responsabili de aceasta situatie fiind proprietarul acestor ovine, medicul veterinar de libera practica imputernicit, in special cu ocazia identificarii ovinelor, controlorii din cadrul asociatilor de profil care efectueaza activitatea de COP precum si functionarii din cadrul ANZ care ar trebui sa faca o serie de controale, mai serioase, in vederea prevenirii acestui fenomen, pentru ca Romania sa aiba un Program real de ameliorare a rasei si cu efecte de durata, in conformitate cu Regulamentul UE nr. 1012/2016, informeaza stiriromania.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1267 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005040 (s)