News Flash:

Cat va mai dura IARNA in Romania. Vezi prognoza meteo pana in luna aprilie

3 Februarie 2014
1175 Vizualizari | 0 Comentarii
Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare sezoniera a temperaturilor si a cantitatilor de precipitatii pe teritoriul României, pâna în luna aprilie.
Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
FEBRUARIE
Temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice în regiunile centrale si nordice si peste aceste medii în restul teritoriului.
Cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de mediile climatologice, posibil local excedentare în vestul, nord-vestul si centrul tarii.
MARTIE
Temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale, exceptând regiunile sud-estice si local sudice, unde se vor situa peste normalul perioadei.
Cantitatile lunare de precipitatii vor fi excedentare în cea mai mare parte a tarii, exceptând sud-estul, unde se vor încadra în normele climatologice.
APRILIE
Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice în sud-estul, vestul si local în sudul tarii si se vor situa sub normalul perioadei în restul regiunilor.
Cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de mediile multianuale, cu o tendinta de excedent în centrul si nordul tarii.
Mediafax.ro

februarie martie aprilie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0156 (s) | 22 queries | Mysql time :0.004830 (s)