News Flash:

Care sunt cauzele pielii uscate?

26 Iulie 2018
798 Vizualizari | 0 Comentarii
uscat

In primul rand pielea uscata este cauzata de mediul in care traim sau ne desfasuram activitatile zilnice:

Vremea – in general pielea este uscata in timpul iernii, atunci cand temperatura si nivelul de umiditate este extrem de scazut. Vremea rece face ca simptomele pielii uscate sa se accentueze. De aceleasi probleme poti suferi chiar si daca ai locui, din potriva intr-o zona desertica, arida unde temperaturile sunt foarte ridicate si nivelul de umiditate la fel de scazut.

Incalzirea centrala si folosirea aerului conditionat – aceste tipuri de incalzire/racire a mediului in care traiesti duce sa scaderea umiditatii.

Baile si dusurile fierbinti – daca esti adepta dusurilor si bailor frecvente si fierbinti, trebuie sa stii ca te pot afecta distrugand bariera de lipide din pielea ta. Este valabil si pentru innotul frecvent in bazine cu apa clorinata excesiv.

Detergenti si sapunurile cu actiune puternica – multe dintre sapunurile si detergentii cunoscuti indeparteaza lipidele si apa din piele. Cele mai daunatoare sunt deodorantele si sapunurile antibacteriene (au o actiune foarte puternica), dar si multe sampoane ce usuca scalpul.

Alte tipuri de cauze sunt anumite boli care efecteaza pielea si tenul uscandu-l, cum ar fi psorisis sau disfunctiile tiroidiene (hipotiroida – glanda tiroida nu mai produce suficienti hormoni si reduce si activitatea glandei seboreice, ducand la o piele aspra si uscata)

Consumul de acool si de medicamente– acoolul si cofeina duc rapid si vizibil la o piele uscata, unele medicamente prescrise pot provoca aceleasi simptome.

Deshidratarea – febra ridicata, transpiratie excesiva in timpul unor exercitii sportive sau pur si simplu nealimentarea cu suficiente lichide in timpul zilei determina organismul sa consume mai mult decat are. Un prim simptom al deshidratarii de catre trebuie sa se tina seama este lipsa elasticitatii.


incalzirea centrala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1294 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006237 (s)