News Flash:

Cand nu e bine sa bei apa. Multi dintre nu stim acest lucru si facem des greseala

30 Ianuarie 2018
1160 Vizualizari | 0 Comentarii
pahar cu apa

Sfaturi extrem de importante si de luat in seama ale nutritionistilor. Specialistii ne spun de ce este bine sa bem apa pe stomacul gol si cand nu este indicat sa o consumam. Stii ca hidratarea este cheia unei sanatati de otel. Corpul uman este compus din pest 60% apa, iar fluidele sunt eliminate in fiecare secunda prin transpiratie, respiratie si urinare. De aceea este indicat sa consumi cel putin 8 pahare de apa pe zi. Dar stiai ca primul lucru pe care ar trebui sa-l faci cand te trezeseti este sa bei apa?

Iata de ce este sanatos sa bei apa pe stomacul gol:

se curata colonul si nutrientii se absorb mai usor.

se stimuleaza productia de celule noi in sange si in muschi.

apa rece accelereaza metabolismul si stimuleaza pierderea in greutate.

apa ajuta la eliminarea toxinelor si pielea arata mai sanatoasa.

se echilibreaza sistemul limfatic.

Ce ai de facut?

imediat ce te trezesti, trebuie sa te speli pe dinti, apoi bea patru pahare de apa (160 ml fiecare).

curata-ti apoi gura si nu manca timp de 45 de minute dupa ce ai baut apa.

dupa ce au trecut cele 45 de minute, mananca normal.

dupa fiecare masa, nu se bea apa si nu se mananca altceva timp de doua ore

persoanele batrane si bolnavii ar trebui sa inceapa gradat sa bea apa, pana ajung la cele 4 pahare zilnice, inainte de a manca.

De ce nu este bine sa bei apa in timpul mesei

Cel mai bine este sa bei apa inainte de masa. In timp ce mananci, consumul de apa rece poate avea efecte secundare. Uleiurile din mancare se vor solidifica si vor ingreuna procesul digestiei, conform sfatulparintilor.ro. De asemenea, alimentele se va dizolva in apa, ceea ce inseamna ca vor fi absorbite mai repede si vor fi transformate in grasimi, contribuind la cresterea in greutate. Este indicat ca in timpul mesei sa se consume supa sau apa calda.

De asemenea medicii sustin ca nu este bine sa bei apa:

In timpul sau dupa antrenament. Inghitirea a 2 litri de apa rece ca gheata in mijlocul sesiunii de antrenament sau dupa un efort fizic intens nu este o solutie buna. Poti face crampe stomacale, sau mai grav, organismul tau poate intra in stare de soc din cauza schimbarii bruste de temperatura. E bine sa bei aproximativ 300 ml de apa inainte de antrenament si cate putin in timpul desfasurarii acestuia, astfel incat sa nu te deshidratezi.

Inainte de somn. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Glasgow, ingerarea unei cantitati mari de apa inainte de a merge la culcare duce la tulburari ale somnului, oameni fiind nevoiti sa mearga mai des la toaleta. Un pahar de apa inainte de culcare este mai mult decat suficient.

In timpul travaliului. Mai ales in primele stadii ale travaliului, cand efortul depus este mare, femeile pot bea apa sau sucuri naturale. Exista mai multe studii care au demonstrat ca bauturile si alimentele consumate in timpul travaliului nu reprezinta un pericol pentru mama sau fat. Trebuie avut in vedere insa ca daca bei prea multa apa in timpul travaliului si nu mananci nimic s-ar putea sa ai un risc mai mare de hyponatraemia sau dezechilibru de sodiu.

Cantitatea recomandata de apa este aceea de 30-40 ml de apa pe kilogram. Astfel, o persoana cu o greutate de 50 de kg are ca necesar de apa 1,5 l iarna si 2 l vara. Doza letala de apa, dovedita prin experimente pe soareci, este de 90 ml pe kg. Excesul de apa este asadar situat intre acesti doi parametri. Difera de la un organism la celalalt, dar depinde si de efortul fizic.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005143 (s)