News Flash:

În sfârșit a reușit!

Calificarea istorică la Jocurile Olimpice de la Paris a echipei feminine de gimnastică

4 Octombrie 2023
187 Vizualizari | 0 Comentarii


Calificarea echipei feminine de gimnastică a României la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 reprezintă un moment istoric pentru acest sport apreciat de conaționali. După o așteptare de 12 ani, fetele noastre au obținut locul 10 la Campionatul Mondial de gimnastică, desfășurat în Antwerp, Belgia, asigurându-și astfel prezența la Olimpiada pariziană.

Ultima apariție a echipei feminine de gimnastică a României la Jocurile Olimpice a avut loc în 2012, la Londra, unde au câștigat medalia de bronz. Absența lor din competițiile olimpice a durat până în 2024, când "tricolorele" vor avea ocazia de a concura din nou pentru medalii la Paris.

La Campionatul Mondial de la Antwerp, echipa noastră a acumulat un punctaj total de 157.795. Cu toate acestea, România nu s-a calificat în finala competiției, deoarece doar primele 8 echipe au avansat în această etapă: SUA, Marea Britanie, China, Brazilia, Italia, Olanda, Franța și Japonia.

În 2012, la Londra, România a fost reprezentată de Cătălina Ponor, Sandra Izbașa, Larisa Iordache, Diana Bulimar și Diana Chelaru, obținând medalia de bronz. Aceasta a fost ultima ediție olimpică la care am participat în gimnastică feminină până acum.

La Campionatul Mondial de la Antwerp, România a obținut și calificări în finale individuale. Ana Maria Bărbosu s-a calificat în finala la individual compus, cu un punctaj de 52.932, în timp ce Sabrina Maneca Voinea s-a calificat în finala la sol, cu un punctaj de 13.666.

În plus, două sportive românce s-au calificat în finale individuale la Campionatul Mondial. Sabrina Voinea a obținut calificarea în finala mondială la sol, cu a opta cea mai bună notă a concursului, 13.666.

Astfel, echipa de gimnastică feminină a României va reprezenta țara noastră la Jocurile Olimpice de la Paris în 2024, marcând întoarcerea acestui sport la cea mai prestigioasă competiție internațională după o pauză de 12 ani.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1110 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004606 (s)