News Flash:

Atenție! Restricții de circulație începând de joi, 16 noiembrie!

Calea Stan Vidrighin intră în ultima etapă majoră de reabilitare, de săptămâna viitoare

10 Noiembrie 2023
319 Vizualizari | 0 Comentarii

Se apropie ultima etapă majoră a lucrărilor de reabilitare a Căii Stan Vidrighin din Timișoara, conform anunțului făcut de Primărie. Ca urmare, vor fi impuse restricții de circulație în zonă.

Această veste aduce bucurie șoferilor din Timișoara, deoarece se așteaptă să înceapă modernizarea completă a intersecției cu strada 1 Decembrie 1918 în săptămâna viitoare.

„În timp ce două bulevarde sunt aproape gata, al treilea, Stan Vidrighin, intră de săptămâna viitoare în ultima etapă majoră a lucrărilor. Intersecția cu 1 Decembrie 1918 urmează să fie modernizată complet, chiar mai repede decât ne așteptam inițial în graficul de lucrări. Schimbăm liniile de tramvai învechite și introducem un sistem automat de macazuri, schimbăm rețelele de utilități și bineînțeles, refacem trotuarele, pistele și carosabilul. Vor exista restricții pentru ca lucrarea să avanseze cât mai rapid, iar noile tramvaie să poată circula până la AEM de anul viitor. Am făcut eforturi ca odată ce restricționăm accesul aici, să îl deschidem într-o altă intersecție, respectiv la intersecția cu Aurel Podeanu”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Conform informațiilor furnizate de Primăria Timișoara, lucrările de reabilitare a Căii Stan Vidrighin au fost realizate în proporție de peste 70%, iar intersecția cu 1 Decembrie 1918 este programată să fie finalizată în martie 2024. Pentru aprofundarea lucrărilor în perioada iernii la rețelele subterane, constructorul va dezafecta linia de tramvai, drumul și trotuarele. Ulterior, în luna februarie, se vor efectua terasamente, iar primele straturi de asfalt vor fi aplicate la începutul lunii martie. În această perioadă, vor fi impuse restricții de circulație în zonă.

„Traficul auto va fi restricționat începând de joi, 16 noiembrie, până la finalizarea intersecției. Termenul estimat pentru finalizare este 15 martie 2024. Astfel: se închide accesul de pe Str. 1 Decembrie 1918 pe Calea Stan Vidrighin, precum și în sens opus; se va circula pe câte o bandă pe sens pe Calea Stan Vidrighin, în zona intersecției. În plus, până vineri, 17 noiembrie, se va redeschide circulația auto pe câte o bandă la intersecția Str. Aurel Podeanu – Stan Vidrighin. Deoarece traversarea liniilor de tramvai nu va fi posibilă, șoferii care vin de pe Podeanu vor fi obligați să vireze la dreapta pe Stan Vidrighin”, a transmis Primăria Timișoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006245 (s)