News Flash:

Poliția Locală Timișoara în acțiune

19 locații cu șantiere sancționate cu amenzi de 45.000 de lei pentru colectarea necorespunzătoare a deșeurilor

10 Noiembrie 2023
539 Vizualizari | 0 Comentarii


Polițiștii locali au aplicat sancțiuni în ultima săptămână pentru un total de 19 locații cu șantiere, cu amenzi în valoare de 45.000 de lei. Acestea includ primele amenzi date asociațiilor de locatari care nu au respectat colectarea selectivă a deșeurilor.

Echipa de polițiști locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului a desfășurat verificări și reverificări în urma a 44 de sesizări scrise și telefonice primite. Acestea vizau terenuri neîngrijite, disconfort generat de activități comerciale diverse, șantiere și lucrări de renovare sau amenajări interioare, depozite clandestine de deșeuri și abandon de gunoaie, precum și nerespectarea colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari și existența contractelor de salubrizare.

În total, au fost aplicate 36 de sancțiuni în valoare de 71.200 de lei. Se remarcă verificarea respectării colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, cu aplicarea a două sancțiuni în valoare de 3.500 de lei pentru 49 de asociații de proprietari și locatari. De asemenea, au fost identificate 13 rampe de deșeuri, transmise ulterior Primăriei pentru a lua măsuri de igienizare.

Pe lângă acestea, au fost distribuite 73 de pliante și afișe cu privire la centrele de colectare cu aport voluntar și în scopul prevenirii abandonului de deșeuri pe domeniul public.

În ceea ce privește locațiile cu șantiere, au fost verificate 35 de astfel de locuri, iar au fost aplicate 19 sancțiuni în valoare de 45.000 de lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor și neamenajarea de rampe de spălare a roților la ieșirea din șantiere. Printre locurile cu nereguli s-au numărat Piața Sfântul Petru, Cloșca, Circumvalațiunii, L. Rebreanu.

Referitor la terenurile neîntreținute, s-au verificat 8 locații, iar a fost aplicată o sancțiune în valoare de 2500 lei, conform HCL 371/2007 pentru cosirea necorespunzătoare a ierbii.

Polițiștii locali au intervenit și pentru depistarea persoanelor care abandonau sau depozitau deșeuri pe domeniul public. Au fost sancționate 4 persoane cu amenzi de 3.500 de lei pentru abandonul deșeurilor pe spații verzi sau depozitarea lângă pubele, în locații precum Narciselor, Mărgaritarilor, Dorobanților, Petuniei. Alte 5 persoane au primit amenzi de 4.000 de lei pentru lipsa contractului de salubrizare, fiind verificate 113 contracte de salubrizare. De asemenea, au fost aplicate două sancțiuni în valoare de 10.000 de lei, conform OUG 195/2005, pentru colectarea deșeurilor fără a deține autorizație de mediu, precum și amenzi pentru alte încălcări ale regulamentelor locale, cum ar fi tulburarea ordinii și liniștii publice, rezervarea neautorizată a locurilor de parcare și neprezentarea la sediul instituției în urma unei invitații pentru clarificarea unei situații legate de abandonul de deșeuri în Calea Torontalului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006351 (s)