News Flash:

Cai rutiere INCHISE si mii de oameni, fara curent electric in sase judete din tara

30 Octombrie 2017
1036 Vizualizari | 0 Comentarii
copac cazut
Peste 4.600 de locuinte din Suceava au ramas fara curent electric, din cauza vantului puternic care a avariat reteaua electrica. Peste 67 de puncte de transformare ale Electrica au ramas fara alimentare cu energie electrica in acest judet. Aproape 1.000 de gospodarii din 8 localitati din Mures sunt, de asemenea, fara curent, mai multe echipaje ale distribuitorului de energie electrica fiind in teren pentru remedierea defectiunilor, transmite corespondentul MEDIAFAX. Localitatile care au ramas fara energie electrica se afla catre zonele de munte. Vreme rea face ravagii in toata tara | Peste 10.000 de politisti actioneaza in acest moment, mai multe drumuri fiind inchise
UPDATE 08.50
IGPR: 40 de localitati din 17 judete, afectate de vremea severa
Politia Romana anunta ca 40 de localitati din 17 judete au fost afectate de vremea severa din ultimele 24 de ore, cele mai intalnite probleme fiind legate de blocarea cailor rutiere din cauza caderii unor arbori pe carosabil, lipsa energieielectrice sau caderea acoperisurilor unor cladiri.
Localitatile afectate se afla in judetele Alba, Arad, Bacau, Bihor, Botosani, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Giurgiu, Harghita, Maramures, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman si Tulcea.
"Doua drumuri nationale si un drum judetean sunt inchise circulatiei rutiere - DN 12C intre localitatile Bicaz Chei si Gheorgheni, DN 13B intre localitatile Gheorgheni si Praid si DJ 175B intre localitatile Pojorata si Crucea. La aceste tronsoane de drum se adauga DN 67C-Transalpina, intre Ranca si Obarsia Lotrului, DN7C Transfagarasan, pe tronsonul Piscu Negru - Balea-Cascada, care au fost inchise in acest sfarsit de saptamana", transmite Politia Romana.
UPDATE 08.25
Trafic intens pe DN1, Valea Prahovei, din cauza zapezii
Traficul rutier este intens, luni dimineata, pe DN1, pe Valea Prahovei, din cauza zapezii. Drumul este acoperit pe alocuri acoperit cu un strat subtire de zapada.
Potrivit Centrului Infotrafic, in zona statiunilor montane de pe Valea Prahovei - Sinaia, Busteni, Azuga, Predeal - si pe DN1A -Valeni, Cheia, Sacele - ninge usor, drumul fiind pe alocuri acoperit cu un strat subtire de zapada.
Traficul este intens pe aceste tronsoane de drum.
Soferii sunt sfatuiti sa circule cu prudenta sporita, sa adapteze viteza la conditiile de drum si sa aiba autovehiculele echipate cu anvelope de iarna.
UPDATE 07.10
Vreme rea face ravagii in toata tara | Peste 10.000 de politisti actioneaza in acest moment, mai multe drumuri fiind inchise
La nivel national actioneaza 10.758 de politisti si 5.667 de autospeciale, fiind in rezerva 1.458 de politisti si 760 de autovehicule, transmite Politia Romana. Mai multe drumuri sunt inchise din cauza conditiilor meteorologice.
"Circulatia rutiera a fost inchisa pe DN 67C-Transalpina (pentru toate categoriile de autovehicule), intre Ranca si Obarsia Lotrului, pe tronsonul kilometric 34+500 - 59+800 si pe DN7C (Transfagarasan) pe tronsonul Piscu Negru - Balea-Cascada, intre kilometri 104 si 130+800 (mai devreme decat data programata, 1 noiembrie). De asemenea, au fost inchise traficului rutier, in judetul Harghita, DN12C Gheorghieni – Bicaz-Chei, intre kilometri 5-32 si DN13B Praid – Gheorghieni, intre kilometri 3 si 30. In judetul Suceava, traficul rutier a fost oprit pe DJ 175B Pojorata – Crucea, care urmeaza sa fie deszapezit", transmite Politia Romana.
Potrivit IGPR, a fost ridicata restrictia temporara de tonaj (7,5 tone) in pasurile Tihuta si Mestecanis, pe DN17, dupa ce carosabilul a fost curatat.
In judetul Maramures, circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna pe DJ 186 Cavnic - Budesti, fiind prezenti politisti care verifica daca autovehiculele sunt echipate de iarna.
"Au mai fost semnalate caderi de arbori pe DN2, in judetul Bacau, pe DN15B si DN15C, in judetul Neamt si pe cateva drumuri judetene din judetele Neamt si Suceava, insa carosabilul a fost degajat in scurt timp, nemaifiind sesizate probleme la aceasta ora", precizeaza politistii.
UPDATE 18.40 
MAI: Drumuri inchise sau blocate; efectele viscolului, resimtite in 12 localitati din 6 judete
Efecte ale ninsorilor si viscolului sunt inregistrate, duminica, in 12 localitati din 6 judete, fiind vorba de probleme la alimentarea cu energie electrica sau de cai rutiere blocate sau inchise, au transmis reprezentantii Ministerului Afacerilor Interne.
Potrivit unui comunicat transmis duminica de MAI, nu s-au inregistrat situatii deosebite care sa puna in pericol viata cetatenilor, ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase, dar in judetele de munte care se afla sub atentionare meteorologica, la inaltimi de peste 1.700 de metri, viscolul a fost puternic si au cazut arbori pe drumuri nationale si judetene, ceea ce a afectat traficul rutier.
„Pana acum, efecte ale ninsorilor si viscolului sunt inregistrate in 12 localitati din 6 judete, iar acestea constau fie in probleme la alimentarea cu energie electrica, fie cai rutiere blocate sau inchise. Nu sunt persoane in pericol si nici nu au fost astfel de cazuri pe parcursul zilei. Nu sunt localitati izolate, la care sa nu se poata ajunge. Au fost inchise preventiv 5 segmente de drumuri, in special acolo unde din cauza caderilor de arbori nu se mai poate circula. Se actioneaza in toate aceste cazuri pentru taierea si degajarea copacilor si deszapezirea drumului”, au transmis reprezentantii MAI.
La ora transmiterii acestei stiri, in judetul Alba – in Arieseni spre localitatea Vartop au cazut 2 copaci pe partea carosabila si pe cablurile de curent electric, in judetul Harghita a fost inchis un segment de drum intre Lacul Rosu si Gheorghieni (27 de km de pe DN12C) din cauza caderii de arbori. Tot in judetul Harghita, din cauza viscolului, in localitatea Joseni a mai fost inchis un segment pe DN13B care facea legatura cu localitatea Praid.
Totodata, in judetul Maramures, intre Cavnic si Budesti, DJ 184 ramane inchis cel putin pana luni dimineata, iar in judetul Bihor circulatie rutiera se desfasoara pe un singur sens, in mod alternativ pe drumul judetean, in zona localitatii Marghita.
De asemenea, in judetul Neamt, in jurul orei 13.30 s-a inchis circulatia pe DN12C la km 32 intre localitatea Bicaz Chei pana in Gheorghieni, iar in judetul Suceava, un drum judetean este inchis din cauza conditiilor de drum nefavorabil, intre Pojorata si Crucea.
MAI arata ca, din dispozitia ministrului afacerilor interne, Centrele Judetene de Conducere si Coordonare a Interventiilor de la nivelul a 18 judete aflate sub avertizari meteo raman operationale pana la revenirea la normalitate a situatiei.
Pana la finalizarea acestui episod de vreme severa, MAI are in teren, peste 20.000 de oameni – pompieri, politisti si jandarmi – cu aproximativ 9.000 de mijloace tehnice. In functie de situatie, efectivele Ministerului Afacerilor Interne pot fi suplimentate cu peste 15.000 de angajati si aproximativ 2.000 de mijloace tehnice de interventie.
Reprezentantii MAI atentioneaza conducatorii auto care in noaptea de duminica spre luni se vor afla in trafic sa se informeze care este starea drumurilor si sa respecte indicatiile politistilor. Cei care circula in zonele unde a nins vor trebui sa aiba anvelope de iarna in mod obligatoriu.
Conform reprezentantilor Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Suceava, mai multe localitati au fost afectate de vantul puternic, care a batut cu viteze cuprinse intre 80 si 100 de kilometri pe ora. Mai multi copaci au cazut pe carosabil, blocand circulatia rutiera, iar din cauza vremii nefavorabile circulatia pe Transrarau a fost inchisa.
„In cursul zilei de astazi (duminica – n.r.) s-au semnalat caderi de arbori pe carosabil in localitatile Iacobeni, Colacu, Pojorata, Crucea, Carlibaba, Paltin, Campulung Moldovenesc zona Izvorul Alb. ISU Suceava a intervenit in localitatile Iacobeni, Crucea si Paltin. In celelalte locatii au intervenit serviciile voluntare pentru situatii de urgenta si lucratorii ocoalelor silvice. Incepand cu ora 14.05 DJ175A si B Transrarau este inchis ca masura preventiva dispusa de autoritati”, anunta purtatorul de cuvant al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Suceava, plt. adj. Alin Galeata.
Galeata a mai spus ca circulatia pe DN 17, in Pasul Tihuta, dinspre Suceava spre Bistrita-Nasaud, se desfasoara in conditii de iarna, fiind depus un strat de un centimetru de zapada pe carosabil.
Circulatia in Pasul Tihuta, unde viscoleste si ninge abundent, se desfasoara, duminica, in conditii de iarna, autoritatile facand apel la soferi sa nu plece la drum daca nu au autoturismele echipate. Drumarii actioneaza, duminica, in Pasul Tihuta cu 5 utilaje si au pregatit 1.000 de tone de material antiderapant. „In aceasta zona este viscol, dar se circula in conditii bune, utilajele sunt pregatite sa actioneze, s-a imprastiat material antiderapant (sare) pentru a se evita formarea poleiului si s-au montat 2.000 de metri liniari de parazapezi”, anunta purtatorul de cuvant al Prefecturii Bistrita-Nasaud, Oana Gherman. Se circula dificil si in Maramures, iar in Harghita sunt drumuri inchise. Mii de oameni nu au curent
La ora transmierii acestei stiri, circulatia pe DN 17B, in zona localitatii Dorna Arini este blocata pe un sens de mers din cauza unor bolovani care au cazut de pe versanti.
Suceava: Circulatie oprita pe Transrarau din cauza vremii
Circulatia rutiera a fost oprita, duminica, pe DJ 175 A si B – Transrarau, dupa ce mai multi copaci au fost doborati de vant. Pe DN 17 B se circula doar pe un sens in zona Dorna Arini, din cauza bolovanilor cazuti de pe un versant.
Doua drumuri nationale inchise si peste 100 de familii, fara energie electrica, in Harghita
Doua drumuri nationale au fost inchise, duminica, in judetul Harghita, din cauza ninsorii si a vijeliei, care au doborat mai multi copaci pe carosabil, iar peste 100 de familii au ramas fara energie electrica, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca Drumul National 12C, intre localitatile harghitene Gheorghieni si Lacu Rosu, a fost inchis pe o distanta de 27 de kilometri, din cauza vantului puternic si ninsorii, care au doborat mai multi copaci. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1275 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006666 (s)