News Flash:

Probleme GRAVE pe Autostrada 1: Drum cu fisuri, crapaturi si denivelari pe o lungime de 70 de m

27 Octombrie 2017
913 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada nadlac arad
Pe Autostrada 1, pe sensul de mers Sibiu-Sebes au aparut fisuri, crapaturi si denivelari ale carosabilului pe o lungime de 70 de metri, fiind impusa o restrictie de viteza de 60 km/h, iar pe un segment de drum de 200 de metri traficul a fost deviat pe banda 2, informeaza joi CNAIR.
La fata locului a fost trimisa o echipa formata din specialisti CNAIR care au constatat ca deplasarile taluzului si santului din vecinatatea sectorului respectiv au afectat banda de urgenta si banda 1.
„In acest moment sunt efectuate masuratori topografice in vederea verificarii evolutiei fenomenului de tasare si a deformarilor la nivelul carosabilului”, se arata in comunicatul transmis de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Toate persoanele si institutiile implicate in derularea proiectului sunt convocate vineri la sediul CNAIR pentru a prezenta un raport privind cauzele acestei probleme si pentru a dispune o solutie de remediere.
Pana la rezolvarea problemei, zona este monitorizata constant de catre DRDP Brasov, care va raporta permanent orice modificare a situatiei existente.
Segmentul de autostrada Sibiu-Sebes face parte din autostrada Orastie-Sibiu si a fost deschis circulatiei in anul 2014. In anul 2015 au aparut probleme pe acest lot, ceea ce a facut necesara demolarea si reconstructia unui sector de 200 de metri, redeschis in acelasi an si care este operational la ora actuala.
Ca urmare a acestor probleme a fost reziliat contractul cu Salini Impregilo SpA.. Companiei i-a fost retinuta garantia de buna executie in valoare de aproximativ 60 de milioane de lei. In aceste conditii, toate lucrarile pentru remedierea neconformitatilor aparute la acest segment de autostrada vor fi suportate din aceasta suma. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 42 queries | Mysql time :0.005960 (s)