News Flash:

Bucurestenii vor primi vouchere de 500 de lei pentru cumpararea unei biciclete sau a unui segway

30 Iunie 2017
967 Vizualizari | 0 Comentarii
biciclete ratt
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, vineri, un proiect de hotarare prin care se acorda un sprijin financiar in valoare de 500 de lei fiecarui locuitor al Capitalei pentru cumpararea unei biciclete, a unei trotinete sau a unui segway.
Cu 28 de voturi pentru, cinci abtineri si sase voturi impotriva, Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a adoptat proiectul prin care municipalitatea va acorda un voucher pentru achizitia de biciclete, trotinete sau segway.
„Din dorinta de a incuraja si stimula folosirea de catre adolescenti si adulti a mijloacelor de transport alternativ - biciclete, trotinete electrice sau dispozitive electrice de tip Segway, propunem Consiliului General un proiect de hotarare privind acordarea, in acest an, a unui numar de 5.000 de vouchere, in valoare de 500 de lei. Voucherele vor fi acordate cetatenilor cu varste peste 18 ani, care locuiesc cu forme legale in Bucuresti, si vor putea fi folosite la achizitionarea bicicletelor sau dispozitivelor mentionate, de la magazine de specialitate din Capitala. Voucherele vor fi nominale si nu se vor putea cumula. Acordarea acestor stimulente face parte dintr-un program amplu de sprijinire a transportului alternativ, care mai cuprinde sprijinirea de catre municipalitate a unei retele cat mai extinse de bike-sharing, precum si derularea unei campanii de informare in legatura cu prezenta biciclistilor in trafic”, a declarat in cadrul sedintei CGMB Primarul General al Capitalei.
De asemenea, Gabriela Firea a mai precizat ca dupa derularea acestui proiect, pe baza analizei rezultatelor obtinute, se va decide cu privire la continuarea si dezvoltarea acestuia, prin realizarea unui program multianual pe o perioada de 3-5 ani.
Mai multi consilieri USR au ridicat, insa, o problema importanta cu care se vor confrunta beneficiarii acestor vouchere - cea a sigurantei.
„Ieri (joi - n.r.) s-a intamplat un accident in urma caruia era sa nu mai fiu aici, cu voi. Mergand regulamentar pe carosabil, cu bicicleta, o masina era cat pe-aici sa intre in maine. Este foarte usor sa scoatem 500 de lei din buzunar, dar in situatia de fata este iresponsabil. Avem mari probleme de siguranta. Transportul alternativ nu este inca dezvoltat in Bucuresti, dar nu pentru ca oamenii nu au biciclete, ci pentru ca nu avem infrastructura, piste, nu exista siguranta si mai e o problema faptul ca oamenii nu au unde sa-si tina bicicletele. Este iresponsabil sa incurajam astfel mersul pe bicicleta. Trebuie sa facem infrastructura si apoi sa le dam oamenilor bani de biciclete”, a declarat Raluca Teodor, Consilier General in cadrul CGMB.

segway gabriela firea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1314 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005382 (s)