News Flash:

Moise Guran: Cand NEGHIOBIA ajunge in varful Statului…

30 Iunie 2017
1116 Vizualizari | 0 Comentarii
misa
Nu prea am obiceiul sa ma leg de oameni inainte de a vedea in mod concret ce au in cap, ce intentii, cum le argumenteaza… Totusi, sunt nevoit sa fac o exceptie in cazul noului ministru de Finante, domnul Ionut Misa. Omul a facut atatea prostii in cele cateva ore scurse de la nominalizare si pana la depunerea juramantului incat ma gandesc cu groaza ce va fi de maine, cand, inteleg, deja are ordonante de urgenta pe ordinea de zi a primei sedinte a Guvernului Tudose.
Ce-ati facut frate? Impozit pe cifra de afaceri!? Asa ziceti voi ca nu-si mai exporta corporatiile profitul? Natangilor, o sa va scufundati in propria mediocritate si pe noi toti, odata cu voi!
Din preputul gandirii noului ministru de Finante – daca impozitam cifra de afaceri, atunci companiile nu mai platesc impozit pe diferenta dintre venituri si cheltuieli, deci le raman niste bani, cu care sa faca ce doresc ele.
Luam un caz concret si la indemana… Automobile Dacia – cifra de afaceri (aproximativ si rotunjita) 4 mld. Euro. Profit, 100 de mil. Euro. Impozit pe profit, 16%, deci 16 milioane de euro. La 4 mld. cifra de afaceri, cu 3% impozit pe cifra de afaceri, rezulta 120 de milioane impozit. La aceleasi preturi de vanzare, aceleasi cheltuieli, profitul Dacia devine negativ!
Ce poti face intr-o astfel de situatie? Scumpesti dusterele la export? Nu merge! Reduci cheltuielile, concediind oameni? Reduci cheltuielile cu cei peste 100 de mii de furnizor din industria orizontala? Tot joburi pierdute inseamna si asta!
Dar, nu mai bine faci o casa de comert in Bulgaria, cu care cumperi dustere subevaluate din Romania? Ii dai neghiobului ce vrea, nu? Impozit pe cifra de afaceri! Deci scazi cifra de afaceri! Te poate obliga cineva sa nu dai dusterele la bulgari subevaluate? Nu vad cum. Acesta e cazul fericit in care Automobile Dacia nu se muta cu totul la bulgari (macar aia fac si autostrazi) lasand micii furnizori sa faca pur si simplu evaziune fiscala si sa se descurce cu neghiobii care conduc Romania.
Dar, poate premierul Tudose nici nu stie de aceasta masura din programul sau de guvernare (cum nu stia nici de aia cu pensiile Pilonul II) altfel nu s-ar explica de ce Tudose n-a zis nimic de asta ci a zis ca el va sustine investitiile si va aduce investitori. Domnu’ premier, du-te matale in Madagascar daca vrei, du-te la Polu’ Nord, in America sau in China, du-te oriunde si spune-le ca tu impozitezi cifra de afaceri si, deci, nu-si pot deduce investitiile, si nu o sa gasesti decat investitori de pacanele. In industrie, in constructii, in IT (unde da, sunt salariile mari, deci cheltuieli, desteptilor!) nu prea o sa convingi pe nimeni, ba chiar s-ar putea sa rada lumea si de tine si de noi.
Spuneti cinstit, mai bine, ca atata va duc capetele voastre impuiate de teorii ale conspiratiei, filozofia voastra de ceausisti intarziati care n-au priceput niciodata de ce nici Ceausescu nici Coreea de Nord n-au gasit calea spre prosperitate. Spuneti ca vreti sa-i alungati pe toti, sa ramaneti cu bugetarii, pensionarii si comapaniile de stat (ca tot s-a apucat Firea sa mai infiinteze) spuneti ca aveti un program mascat de renationalizare a economiei, purtat sub steagul patriotismului prost inteles si al ultra-nationalismului geto-crestin, spuneti-ne cinstit ca in doi trei ani salariul minim va fi si salariul unic in Romania, ca sa stim si noi ce facem. Ocupantilor!Moise Guran, moise.ro

ionut misa guvernului tudose
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004868 (s)