News Flash:

Olguta Vasilescu, avizata de comisii pentru functia de ministru al Muncii

29 Iunie 2017
876 Vizualizari | 0 Comentarii
olguta
Deputatul PSD Lia Olguta Vasilescu a fost avizata favorabil joi, de comisiile de specialitate, cu 32 de voturi „pentru”, 8 „impotriva” si o „abtinere”, aceasta tinand sa precizeze, in cadrul audierii, ca Guvernul nu doreste sa darame pilonul de pensii al statului ca sa-l ajute pe cel privat, prin masura prin care le da posibilitatea persoanelor cu activitati independente sa opteze catre ce pilon doresc sa cotizeze.
Intrebata despre posibilitatea renuntarii la obligativitatea contributiilor la sistemul de pensii al statului, ministrul desemnat al Muncii a tinut sa precizeze ca masura vizeaza doar persoanele care au venituri din activitati independente.
„Aceasta masura se refera doar la cei care au venituri din activitati independente si, la ora actuala, trebuie sa plateasca si la pilonul I de pensie, care este al statului si la pilonul III de pensii care este privat. Suma care se colecteaza de la aceste persoane este in jur de 200 milioane lei, este o suma aproape nesemnificativa si prin programul de guvernare i-am lasat sa opteze pentru unul dintre cele doua piloane de unde pot sa si primeasca pensie”, a explicat Olguta Vasilescu.
Deputatul PSD a tinut sa precizeze ca Guvernul nu doreste sa darame pilonul statului ca sa-l ajute pe cel privat.
„Este vorba doar pentru cei care au venituri din activitati independente, pentru toti ceilalti nu s-a schimbat absolut nimic, adica nu vrem sa daramam pilonul statului ca sa ajutam piloanele de pensii care sunt private”, a conchis Lia Olguta Vasilescu. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004641 (s)