News Flash:

Basescu: Mi-e frica sa nu existe un protocol secret al lui Ponta cu UDMR

3 Martie 2014
931 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, că îi este frică să nu existe un protocol secret făcut de Victor Ponta cu UDMR pentru noul Guvern. "Mi-e frică să nu existe un document secret UDMR-Victor Ponta", a spus Băsescu la B1TV.

El a menţionat că premierul pare a fi specialist în astfel de lucruri, menţionand că a existat un astfel de protocol în 2012 privind intrarea UDMR la guvernare.

"Mie mi-e teamă de obiceiul lui Victor Ponta de a avea protocoale secrete. A avut un protocol secret cu UDMR şi am aflat după alegeri că exista, prin care UDMR-ul să vină la guvernare, în 2012, după alegeri, a fost un protocol secret (..) şi a mai existat un protocol secret despre care am aflat zilele astea, prin care funcţia de preşedinte al Senatului nu era al liberalilor, ci a PC-ului", a spus preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a mai spus că, dacă îi este teamă de ceva, este să nu existe un document secret între UDMR şi premier şi a adăugat că ştie sigur despre "revendicările UDMR pentru limba maghiară în sănătate, sau arborarea însemnelor care nu au nimic cu statul roman, ceea ce este inadmisibil".

"Nu poţi să urăşti atat de mult statul ăsta încat să nu vrei să îi arborezi însemnele pe o instituţie publică, pe o primărie. Manifestarea de dispreţ este dincolo de nişte limite care pot fi acceptate în orice stat civilizat. I-aş ruga pe cei care nu vor să respecte însemnele statului roman, pe UDMR, să meargă în Franţa, să facă un exerciţiu din ăsta, să vadă în cate minute ar fi arestaţi acolo. Să dea ei jos steagul de pe primăria Parisului. (..) Au ajuns la nişte exagerări intolerabile", a mai comentat preşedintele Băsescu.

Şeful statului a menţionat că teama lui este că premierul Victor Ponta, în diseprarea de a-şi face o majoritate pe care a pierdut-o pe mana lui, va ceda şi vor exista tot felul de protocoale secrete.

Preşedintele a ţinut să le transmită celor de la UDMR că "legile statului roman sunt obligatorii şi pentru minorităţi".

"Eu vă asigur că voi fi foarte atent dacă există un astfel de protocol sau nu", a conchis şeful statului.

Şeful statului a reluat, astfel, o declaraţie făcută duminică dimineaţă la ProTV, în emisiunea "După 20 de ani", legate de posibilitatea existenţei unui protocol secret PSD-UDMR.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică, pentru "Gandul", că protocolul pe care îl va semna cu USD nu va fi unul secret, aşa cum a acuzat Traian Băsescu, documentul avand un capitol despre minorităţi care "conţine tot ce este important".

"Nu vom avea un protocol secret. Programul de guvernare are un capitol despre minorităţi şi conţine tot ce este important", a precizat Kelemen, contactat de "Gandul". Mediafax.ro

guvern
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1380 (s) | 22 queries | Mysql time :0.036781 (s)