News Flash:

ATAC SANGEROS in Norvegia: Trei morti

5 Noiembrie 2013
1278 Vizualizari | 0 Comentarii

Trei persoane au fost ucise luni în deturnarea unui autobuz de către un necunoscut înarmat cu un cuțit în vestul Norvegiei, a anunțat poliția, care a precizat că are situația sub control, informează Associated Press și AFP.
Suspectul, descris ca avand în jur de cincizeci de ani și de origine străină, a fost arestat după atac în comitatul Sogn și Fjordane.

Autoritățile au primit la început rapoarte despre răniți în legătură cu un accident de autobuz și pompierii au fost primii care au ajuns la fața locului, a declarat purtătorul de cuvant al poliției Odd Arne Solvag. El a adăugat ei l-au arestat pe suspect, predat ulterior poliției.

"Pentru moment, nu am nicio informație care să indice prezența altor persoane în afară de cele trei victime" la bordul autobuzului, a declarat la randul său Joern Lasse Foerde Refsnes, un responsabil al poliției, la canalul TV2 Nyhetskanalenspus.

Identitatea suspectului, și el rănit potrivit mai multor media norvegiene, și motivul atacului nu au fost imediat clare.

Autobuzul asigura legătura între regiunea muntoasă Valdres, cunoscută pentru schi, și Oslo.

Poliția din Oslo era pregătită să trimită la fața locului o unitate antiteroristă la bordul unui elicopter al armatei, dar a anulat desfășurarea după ce a fost anunțată că suspectul a fost arestat.

"Situația era foarte neclară. Ne-au spus doar că era un bărbat în autobuz care a deturnat autobuzul și l-a rănit pe șofer. Acesta a fost primul mesaj pe care l-am primit", a declarat purtătorul de cuvant al poliției din Oslo Andre Krakenes.

Crimele multiple sunt rare în Norvegia, deși țara a fost șocată de cel mai grav masacru în timp de pace în urmă cu doi ani, cand un extremist de dreapta a ucis 77 de persoane într-un dublu atac cu bombă și mitralieră, amintește AP. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005108 (s)