News Flash:

Greva in toate spitalele din judetul Timis. Personalul medical asigura doar urgentele, timp de 2 ore

25 Noiembrie 2013
1262 Vizualizari | 0 Comentarii
UPDATE: La Spitalul Judetean Timisoara, pacientii nu au fost lasati sa intre in spital, pe perioada grevei. Unii au inteles situatia si au facut cale intoarsa, in timp ce altii au incercat sa forteze usile de la intrare. Pe una dintre usile spitalului a fost proptit un banner pe care scria cu litere rosii “Greva”.
Mai multi asistenti s-au adunat la intrarea in spital, pe hol, avand pancarde pe care scrisesera revendicarile.
In Spitalul Judetean Timisoara sunt angajate 2.600 de persoane, peste o mie dintre acestea fac parte din Sindicatul SANITAS Timis.
________________
TIMISOARA. Timp de doua ore, personalul medical afiliat sindicatului SANITAS va fi in greva de avertisment, in toate unitatile medicale din judetul Timis. Daca revendicarile nu vor fi solutionate, urmeaza greva generala.
Intre 8.00 si 10.00 cadrele medicale vor intrerupe lucrul, urmand sa fie asigurate doar urgentele si activitatile care se pot derula prin participarea celor 30% din personal care, conform legii, trebuie sa-si continue munca. Activitatea din spitale si cabinete medicale va reintra in normal dupa ora 10.00.
“In spitalele timisene, vor participa la greva toate categoriile de personal, mai putin cele implicate in activitatea sectiilor de urgente si din maternitati, pentru ca nu se pune problema sa riscam viata pacientilor. Dupa doua ore, activitatea va reintra in normal” a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Livius Carstea, lider de sindicat Sanitas, filiala Timis.
Greva personalului medical se desfasoara la nivel national, in toate spitalele din Romania.
„Avand in vedere stadiul incipient al discuţiilor precum şi inexistenţa la acest moment a unor rezultate concrete, Federatia SANITAS din Romania continua derularea actiunilor revendicative conform calendarului aprobat de Consiliul National” se arata intr-un comunicat al Federatiei SANITAS.
Luni dupa amiaza va avea loc o noua intalnire intre reprezentantii tuturor confederatiilor sindicale din sanatate si reprezentantii Ministerului Sanatatii pentru negocierea contractelor colective de munca.
In 28 noiembrie e programata greva generala in Sanatate
Daca revendicarile personalului medical, printre care alocarea a minimum 6% din PIB pentru Sanatate, o legislatie care sa garanteze independenta profesionala a celor care lucreaza in sistemul public si privat, o lege a salarizarii specifica sistemului de sanatate, apararea demnitatii si renuntarea la denigrarea profesionistilor de catre autoritati, nu vor fi rezolvate, in data de 28 noiembrie va fi declansata greva generala, pe termen nelimitat. Opiniatimisoarei.ro

timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1794 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006631 (s)