News Flash:

Augustin Lazar si Laura Codruta Kovesi, la Ministerul Justitiei

24 Aprilie 2017
1016 Vizualizari | 0 Comentarii
codruta2
Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, si procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, s-au intalnit luni cu ministrul Justitiei Tudorel Toader.
Potrivit unor surse judiciare, tema discutiei ar fi Mecanismul de Cooperare si Verificare.
Premierul Sorin Grindeanu a declarat, saptamana trecuta, ca obiectivul sau este finalizarea Mecanismului de Cooperare si Verificare inainte ca Romania sa preia presedintia Consiliului Uniunii Europene.
"Este o chestiune de prestigiu la care tin foarte mult", a declarat prim-ministrul Grindeanu, la Palatul Victoria, intr-o conferinta de presa comuna cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.
La randul sau, oficialul european a afirmat ca sistemul juridic romanesc a devenit un model pentru alte state membre ale Uniunii Europene, iar acesta este un motiv de mandrie pentru cetatenii Romaniei. De asemenea, a mai spus el, in prezent Romania face "ultimii pasi" intr-un "maraton" al carui scop final este ca statul de drept sa fie un concept "ireversibil".
"Facem ultimii pasi intr-un maraton. Scopul meu este sa incheiem acest maraton, (...) sa spunem impreuna ca acest proces este ireversibil", a subliniat el, adaugand ca "singurul garant al acestui proces este poporul roman".
Oficialul european a facut referire la cel mai recent raport MCV referitor la Romania si a precizat ca garantia mentinerii standardelor este "in mainile poporului.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1767 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006274 (s)