News Flash:

Cei doi copii decedati in avalansa din Retezat vor fi adusi de pe munte duminica dimineata

23 Aprilie 2017
881 Vizualizari | 0 Comentarii
dor geta
Trupurile celor doi copii, de 13 si 14 ani, care au decedat sambata dupa-amiaza in avalansa produsa in masivul Retezat, vor fi aduse la baza muntelui in cursul zilei de duminica de echipe ale Salvamont si Jandarmeriei Hunedoara, a informat Centrul Judetean de Comunicare si Informare Publica (CJCIP) Hunedoara.
Potrivit sefului Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, cei doi minori decedati sunt cunoscuti pentru performante in domeniul ascensiunilor pe munte. Unul dintre ei era Dor Geta Popescu (14 ani), sora alpinistei Crina Coco Popescu, iar cea de-a doua victima era Erik Gulacsi (13 ani). 
"Din cauza conditiilor meteorologice, s-a luat decizia ca misiunea de recuperare a celor doua victime ramase la locul producerii avalansei sa se reia in dimineata zilei de duminica, orele 6,00, cu echipe formate din reprezentanti ai Serviciului Judetean Salvamont Hunedoara si Inspectoratului de Jandarmi Judetean Hunedoara'', se precizeaza intr-un comunicat remis AGERPRES.
Cele cinci persoane ranite in avalansa vor fi coborate de catre echipele de salvatori catre zona Carnic, pentru a fi preluate de echipajele Serviciului Judetean de Ambulanta Hunedoara si Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Hunedoara. 
Conform sefului Salvamont Hunedoara trei dintre raniti vor fi dusi la spitalele din Hateg si Hunedoara. Intre raniti se afla si tatal alpinistei Crina Coco Popescu, acesta prezentand traumatisme ce impun internarea in spitalul din Hunedoara, a precizat Bodean.
Pe de alta parte, toti turistii care se aflau in zona avalansei din masivul Retezat au ajuns sambata in siguranta la refugiul Gentiana, coordonati de catre echipele de salvatori trimise in ajutorul lor. Avalansa a avut loc in zona Saua Bucurii — Poiana Pelegii, pe un traseu de vara. In urma fenomenului, doi copii au murit, iar cinci persoane au fost ranite. 
Salvamontistii din judetul Hunedoara atrageau atentia, in urma cu o zi, asupra pericolului "iminent" de producere a unor avalanse in masivele Parang si Retezat, din cauza stratului de zapada proaspata care s-a asternut in ultimele zile si care masoara aproape un metru la altitudini de peste 1.800 de metri si in zonele de creasta.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005283 (s)