News Flash:

Un mare "DE CE???" ramane dupa tragedia din Retezat. DE CE au urcat pe munte alpinistii, daca au stiut de RISCUL IMINENT DE AVALANSA...

23 Aprilie 2017
1115 Vizualizari | 0 Comentarii
dor geta3
Accidentul din muntii Retezat, in urma caruia doi tineri alpinisti si-au pierdut viata surprinsi de o avalansa, are o explicatie, potrivit Salvamont Neamt.
Doi copii au murit in Masivul Retezat in urma unei avalanse produse sambata, 22 aprilie, in zona Lacului Bucura. Acestia se aflau intr-un gup de sapte persoane surprinse de straturile de zapada care s-au desprins.    Victimele avalansei au fost doi alpinisti profesionisti: Dor Geta Popescu (13 ani), multipla recordmana mondiala si europeana, si Erik Gulacsi (12 ani), recordman european.   Reprezentantii Salvamont Neamt si-au aratat compasiunea fata de tragedia din weekend si au incercat sa explice de ce s-a ajuns aici.    „Trecand peste tragedia in sine, peste dramatismul situatiei, peste povesti si legende precum ca muntele isi ia din cand in cand jertfa, exista un mare semn de intrebare, un mare DE CE?“, spun salvamontistii din Neamt, intr-o postare pe Facebook.     Specialistii serviciului de salvare montana din Neamt au atras atentia ca acest lucru s-a intamplat pentru ca nu au fost respectate avertizarile colegilor de la Salvamont Hunedoara. 
„DE CE...cand de zile intregi SALVAMONT Hunedoara emitea avertizari de pericol iminent de avalansa? Mai mult de atat, aceste avertizari sunt emise pentru turistul obisnuit, nu pentru alpinisti cu mare experienta care au calcat in picioare varfuri de mii de metri...DE CE?“     Raspunsul celor de la Salvamont Neamt vine la finalul postarii:
„Exista o lege a muntelui uitata de mult si de multi, ultima din cele 10: . R.I.P Geta Popescu“.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1351 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009761 (s)