News Flash:

Au cazut primele capete dupa accidentul aviatic din Apuseni. Vezi cine a fost demis

22 Ianuarie 2014
1231 Vizualizari | 0 Comentarii
Constantin Chiper
Premierul Victor Ponta a anuntat ca secretarul de stat din Ministerul de Interne Constantin Chiper (PNL) va fi demis si va cere înlocuirea directorului general si a directorului de operatiuni ROMATSA, dar si a sefului STS, pentru deficiente inacceptabile în cazul accidentului din Cluj.
El a precizat ca solicitarea de schimbare a conducerii ROMATSA (Administratia Româna a Serviciilor de Trafic Aerian) va fi adresata, conform legii, Consiliului de Administratie, iar cea de înlocuire a sefului Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Marcel Opris, va fi înaintata în Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).
În privinta secretarului de stat Constantin Chiper, membru PNL din 2005 si fost director în Cancelaria fostului premier Tariceanu la Compartimentul Analiza si Planificare Politica, Ponta a explicat ca acesta este responsabil pentru interventii în situatii de urgenta.
Premierul a aratat ca, la nivelul Ministerului de Interne, ROMATSA si STS, lucrurile au functionat inacceptabil de încet si fara asumarea autoritatii si a responsabilitatii, iar interventia de luni a fost un esec.
Acestea sunt si concluziile preliminare ale raportului privind modul în care reprezentantii institutiilor statului au intervenit dupa producerea accidentului aviatic, respectiv existenta unor deficiente inacceptabile, care necesita îmbunatatirea sistemului de interventie.
"Consider ca aceste responsabilitati, la nivel de vârf, trebuie asumate, ca un semnal foarte clar ca exista o responsabilitate si o nefunctionare corespunzatoare si ca, în momente dificile, aceste institutii trebuie sa beneficieze la cel mai înalt nivel de oameni capabili sa îsi asume responsabilitati, sa aiba autoritatea necesara pentru a lua masuri si implicarea necesara în aceste situatii cu totul si cu totul speciale", a afirmat Ponta.
Declaratiile premierului:
Concluziile preliminare ale raportului pe care l-am solicitat privind modul în care institutiile statului au intervenit dupa accidentul aviatic: au existat în operatiunea de cautare si salvare deficiente inacceptabile pe care le consider ca provocând o indignare. Aceste lucruri necesita actiuni foarte clare de îmbunatatire a sistemului de interventie.
La Ministerul de Interne, ROMATSA si STS lucrurile au functionat inacceptabil de încet. Am decis înlocuirea din functie a secretarului de stat Chiper, înlocuirea directorului general ROMATSA si a directorului de operatiuni si voi solicita înscrierea pe ordinea de zi a CSAT a unui raport privind activitatea STS si înlocuirea sefului.
Consider ca interventia a fost un esec, ma bucur foarte mult ca au fost salvate 5 vieti.
Voi propune decorarea celor 5 supravietuitori si a celor care au facut posibila gasirea lor.
Prezint condoleante familiilor celor doua victime. Este evident o tragedie.
Deciziile au fost luate dupa o discutie cu liderul PNL, Crin Antonescu, si mai multi ministri liberali, printre care si ministrul de Interne, Radu Stroe, privind modul în care au reactionat autoritatile în cazul accidentului aviatic din Cluj, în contextul în care MAI este condus de un liberal, si eventuale masuri.
La discutie a fost prezent si vicepremierul Gabriel Oprea, care trebuie sa redacteze un raport pe tema reactiei autoritatilor în cazul accidentului.
Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat, marti seara, raspunzând unei întrebari, ca îsi reproseaza ca s-a întâmplat în timpul mandatului sau tragedia aviatica de la Cluj.
"Îmi pare rau ca s-a întâmplat în timpul mandatului meu tragedia", a spus Stroe.
De asemenea, el a spus ca problema a fost "la localizare". Mediafax.ro 

constantin chiper marcel opris
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006737 (s)