News Flash:

S-au trezit abia dupa ce au murit 4 oameni! Cum arata noul giratoriu in jurul "Zidului Mortii" de pe DN 17 - FOTO

20 Ianuarie 2014
1359 Vizualizari | 0 Comentarii
Traficul prin sensul giratoriu de pe DN 17, din jurul pilonului care sustine un pod al soselei de centura a municipiului Suceava, numit si "Zidul Mortii" întrucât acolo s-au produs mai multe accidente, a fost deschis, iar în zona benzile de circulatie sunt semnalizate prin separatoare.
Începând de sâmbata, traficul prin sensul giratoriu a fost deschis, dar fara a se asigura posibilitatea întoarcerii de pe un sens pe altul al DN 17.
În sensul giratoriu au fost construite doua insule triunghiulare cu parapeti din plastic, care separa cele doua sensuri de mers de pe DN17, spre Gura Humorului si spre municipiul Suceava.
Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX ca toata semnalizarea rutiera a fost refacuta conform noilor conditii de circulatie, fiind realizate benzi rezonatoare dinspre municipiul Suceava, marcajul orizontal si au fost montate indicatoare de semnalizare verticala.
Restrictiile de viteza impuse în aceasta zona sunt în cascada de la 70 de kilometri la ora, 50 de kilometri la ora, la 30 de kilometri la ora, specific unui santier în lucru.
Sinescu a mai spus ca în cursul saptamânii viitoare va fi instalat un indicator rutier de tip consola, transversal fata de axul drumului, la o distanta de aproximativ 250 de metri de intersectie, pe directia Gura Humorului - Suceava, care le va furniza informatii rutiere participantilor la trafic.
Serviciul Rutier al Politiei Judetene Suceava va monitoriza zona si va dirija si supraveghea circulatia, mai ales în conditii de vizibilitate redusa, cât si pe timpul noptii.
La implementarea noilor conditii de circulatie în aceasta zona au fost prezenti presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin-Ioan Nechifor, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, seful Politiei Suceava, Daniel Ilisei, si Cristian Hutanuseful Sectiei de Drumuri Nationale Suceava.
Autoritatile judetene au cerut, marti, companiei care executa lucrarile la soseaua de centura a municipiului Suceava sa deschida traficul prin sensul giratoriu de pe DN 17, din jurul pilonului care sustine un pod al soselei de centura.
Aproximativ cinci sute de persoane au participat, în urma cu zece zile, la un mars pe DN 17 pâna la pilonul care sustine un pod al soselei ocolitoare a Sucevei, numit "Zidul Mortii", pentru a atentiona autoritatile sa adopte masuri pentru evitarea producerii de noi accidente mortale.
Actiunea s-a desfasurat la o saptamâna de la accidentul în care un tânar de 21 de ani din comuna suceveana Todiresti a murit dupa ce a intrat cu masina în pilonul podului de pe soseaua de centura a municipiului Suceava, politistii stabilind ca acesta nu a adaptat viteza la conditiile de ceata densa si mâzga de pe carosabil.
În noiembrie 2012, un camion încarcat cu lemne a intrat, tot în conditii de ceata densa, în acelasi pilon, iar cele trei persoane aflate în cabina, între care un copil, si-au pierdut viata.
În zona în care au avut loc accidentele a fost realizat un nod rutier cu un sens giratoriu pe sub soseaua de centura, care subtraverseaza, practic, drumul national pe doua viaducte unite prin pilonul construit în mijlocul DN17. Sub centura, în jurul pilonului se circula acum în sens giratoriu, dupa ce mai mult de un an soferii au fost nevoiti sa ocoleasca pilonul urias printr-o singura parte, printr-o curba.
Soseaua de centura a Sucevei, în lungime de 12,43 kilometri, este în constructie din 2008 si ar fi trebuit finalizata în vara anului 2012. Termenul de finalizare a lucrarilor a fost depasit din cauza lipsei finantarii sau a expropierilor. Mediafax.ro 

Galerie Foto

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 22 queries | Mysql time :0.035029 (s)