News Flash:

Ponta: In mod normal acciza la carburanti intra in vigoare de la 1 aprilie

21 Ianuarie 2014
1169 Vizualizari | 0 Comentarii
Premierul Ponta a afirmat ca "în mod normal" acciza de 7 eurocenti la carburanti va intra în vigoare de la 1 aprilie, pentru ca nici macar presedintele Traian Basescu nu se va mai putea opune, iar efectul acestei masuri va fi analizat dupa primul semestru.
Intrebat într-un interviu la B1 TV, daca noua acciza va intra în vigoare de la 1 aprilie, Ponta a spus: "În mod normal, da". El a explicat ca nici presedintele Basescu nu se mai poate opune introducerii acestei accize, iar seful statului stie acest lucru.
Ponta a adaugat, ulterior, ca amânarea fost "un mic dar" facut presedintelui pe finalul mandatului, iar o evaluare a veniturilor aduse bugetului de acciza la carburnati va va fi realizata dupa primul semestru.
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, înaintea sedintei BPN al PSD, ca discutiile cu delegatia FMI nu vor privi si masuri prin care sa fie compensata lipsa banilor cauzata de amânarea aplicarii accizei la carburanti.
"Nu, nici vorba. Nu se poate discuta pâna la 1 iulie. La 1 iulie tragem linie pe primul semestru si vedem daca suntem pe plus, pe minus fata de ceea ce avem prognozat si dupa 1 iulie, asa cum se face de fapt în fiecare an", a spus Ponta.
El a aratat ca abia atunci se va putea veni cu masuri de rectificare pozitiva sau negativa, dupa caz.
"Putem sa venim cu masuri de rectificare pozitiva, negativa, dar pâna la 1 iulie nici daca am vrea nu putem. Plus ca nu stim cum stam - sunt evaluari care trebuie confirmate pe primul semestru apropo de încasari, de cheltuieli publice. Deci nu asta discutam", a spus Ponta.
Într-o declaratie din 12 ianuarie, premierul Victor Ponta opina ca acciza la carburanti va trebui majorata din luna aprilie, deoarece, daca amânarea acestei cresteri va afecta negativ bugetul, Guvernul va fi obligat sa renunte la alte masuri fiscale, precum scaderea contributiei de asigurari sociale.
"Cred ca ramâne sa se aplice de la 1 aprilie, pentru ca, daca nu se aplica, atunci trebuie sa renuntam la altceva, la reducerea CAS (...) Cred ca e o solutie care afecteaza pe destul de putini oameni si pe care o putem folosi pentru a face bine în sanatate, educatie, autostrazi", a spus atunci Ponta.
Presedintele Traian Basescu a declarat în 14 ianuarie ca în curând va începe vizita la Bucuresti a delegatiei FMI, mentionând, în acest context, ca decizia sa este ca acciza suplimentara la carburant sa nu se introduca.
O misiune a Fondului Monetar Interntional va sosi marti la Bucuresti, împreuna cu reprezentanti ai Comisiei Europene si Banca Mondiala, pentru discutii privind prima si a doua evaluare a acordului stand-by, vizita care se va încheia pe 5 februarie. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1018 (s) | 36 queries | Mysql time :0.046481 (s)