News Flash:

Becali va fi supus unei expertize medico-legale: "Cer intreruperea pedepsei pentru o afectiune care nu poate fi tratata in penitenciar"

20 Ianuarie 2014
1030 Vizualizari | 0 Comentarii
Gigi Becali va fi supus unei expertize medico-legale, care va fi facuta de Serviciul de Medicina Legala, au dispus, luni dimineata, magistratii Tribunalului Constanta, care au luat în discutie cererea de întrerupere a pedepsei depusa de avocatul omului de afaceri, urmatorul termen fiind 29 ianuarie.
Procesul de la Tribunalul Constanta a început în jurul orei 9.00, Gigi Becali purtând un guler cervical si spunând ca nu i s-a permis sa poarte acest guler la Penitenciarul Jilava, fapt care i-a agravat afectiunea.
Gigi Becali a solicitat magistratilor întreruperea pedepsei din motive medicale, sustinând ca are nevoie de o operatie la coloana cervicala.
"Eu cer întreruperea pedepsei pentru o afectiune care nu poate fi tratata în regim penitenciar. M-am hotarât sa fac operatia. Am dureri mari, nu pot dormi noaptea. Vreau sa fac aceasta operatie în strainatate, nu în România", a spus Becali în fata instantei.
El a precizat ca sufera de aceasta afectiune de aproximativ 20-25 de ani, iar în tot acest timp a încercat sa o trateze cu diverse remedii, inclusiv naturiste - venin de albine -, dar tratamentele efectuate nu au avut rezultate.
Becali a mai afirmat ca a mers si la o clinica specializata din Germania, iar medicii i-au spus ca daca nu se opereaza exista riscul ca într-o zi sa nu se mai poata misca.
De asemenea, el a sustinut ca, în urma cu mai multi ani, a fost consultat si de un medic din SUA, care i-a recomandat tot o interventie chirurgicala, spunându-i ca cel mai indicat este efectuarea acesteia în SUA.
Gigi Becali a sustinut ca a amânat interventia, pentru ca este dificila si pentru ca i s-a spus ca medicina evolueaza si pot aparea noi tehnici de tratament.
Becali s-a aratat nemultumit de faptul ca deocamdata nu i s-a permis sa iasa din penitenciar, desi legea îi permite sa aiba 30 de zile libere la un an de executare a pedepsei, el efectuând pâna acum aproape noua luni de detentie.
"ANP functioneaza ca o secta militara, pe care nu o intereseaza legile statului. Trebuia sa am pâna acum 20 de zile de iesire din penitenciar si mi-au spus ca nu reprezinta un stimulent", a spus Becali.
Ulterior, judecatoarea de la Tribunalul Constanta a dispus efectuarea unei expertize medico-legale, care va fi facuta de Serviciul de Medicina Legala, aceasta urmând sa stabileasca daca Becali sufera de o boala grava, daca aceasta afectiunea poate sau nu sa fie tratata în cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor sau în reteaua medicala a Ministerului Sanatatii si daca boala face imposibila executarea pedepsei.
Instanta a stabilit urmatorul termen pentru 29 ianuarie, când se va stabili daca Becali va fi eliberat sau nu din închisoare pentru tratament medical.
La iesirea din sediul Tribunalului Constanta, avocatul lui Becali, Bogdan Vlad, a spus ca este nemultumit de modul în care este tratat clientul sau.
"Ati vazut cum l-au adus în sala? La regim deschis diferenta consta în gradul de libertate si de miscare, în regim deschis te poti deplasa în afara penitenciarului fara paza", a spus Bogdan Vlad.
În 30 decembrie, Gigi Becali a formulat o cerere de eliberare din închisoare pe motive medicale, acuzând o afectiune veche la coloana care nu a mai fost tratata în perioada încarcerarii.
Gigi Becali a fost transferat, în 9 ianuarie, de la Penitenciarul Poarta Alba la Spitalul Penitenciar Poarta Alba, pentru a fi supus unor investigatii medicale dupa ce a acuzat dureri de spate. El a revenit în penitenciar dupa sase zile.
În 11 ianuarie, avocatul lui Becali, Bogdan Vlad, declara pentru MEDIAFAX ca Gigi Becali ar putea iesi temporar din închisoare, pentru a se opera de hernie de disc cervicala, dupa ce a fost diagnosticat cu aceasta afectiune de medicii Spitalului Penitenciar Poarta Alba.
Finantatorul Stelei are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de închisoare, dupa ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, în dosarul "Valiza" si în cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.
Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava pâna în 29 octombrie, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.
El a depus, în timpul detentiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum si o cerere de întrerupere a pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însa respinse. Mediafax.ro

penitenciarul jilava
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005364 (s)