News Flash:

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana va primi un milion de euro de la Primarie

1 Iunie 2017
946 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara capitala
Consilierii locali au adoptat, in sedinta de marti, o hotarare de consiliu local care stabileste programul cultural prioritar din 2017 pentru Timisoara Capitala Culturala Europeana. Cu aceasta ocazie au fost de acord ca 4,1 milioane de lei sa intre din bugetul local in conturile asociatiei din bugetul local.
Primarul Nicolae Robu sustine ca banii nu s-au dat mai devreme pentru ca nu au fost ceruti. Edilul-sef vrea sa vada un raport de la asociatie, care sa zica exact ce se face cu banii primiti din bugetul local.
„Trebuie sa se vina in consiliul local cu un raport pe care trebuie sa-l faca Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana. Eu voi da un «template» pentru intocmirea raportului care trebuie sa fie unul analitic, trebuie sa se lucreze mai transparent. Eu nu m-am amestecat in detalii, desi sunt in consiliul director, dar sunt date care trebuie prezentate public. Voi cere printr-o adresa oficiala”, a explicat Robu.
Edilul se declara suparat pe reprezentantii asociatiei, pentru ca acestia s-ar fi plans ca municipalitatea nu le-a dat banii promisi. Mai mult, este mahnit ca acestia nu lauda primaria, fara de care asociatia nu si-ar fi putut face treaba. Aceasta in ciuda faptului ca tot Nicolae Robu declara, atunci cand a fost infiintata Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana, ca proiectul nu este unul al municipalitatii, ci al comunitatii si ca primaria doar este alaturi de asociatie, scrie tion.ro.
„M-a deranjat ca s-a spus ca «noi nu am primit niciun ban in acest an», dar abia acum vreo zece zile am primit documentele pe baza carora am putut, iata, la proxima sedinta, sa si aprobam. Atunci mai vii cu reprosuri si cu lamentari si insinuezi cumva ca e de vina primaria ca n-a dat bani? Cred ca trebuie sa respectam aceasta institutie care este principalul responsabil pentru acest proiect. Simona Neumann prezinta trunchiat, asa ii reprosez. Nu vorbeste, si am vazut-o de cateva ori in locuri publice, deloc despre institutia care are ca principala responsabilitate, ca si cum n-ar fi exista. Nu fac acuze, dar vreau sa duc lucrurile in normalitate”, a tinut sa precizeze primarul Timisoarei.
Marti, consilierii locali au aprobat Programul cultural prioritar Timisoara – Capitala Europeana a Culturii 2021 si suma de 4,14 milioane de lei care reprezinta finantarea pe anul 2017.
In toamna anului 2015, tot printr-o hotarare de consiliu local, s-a stabilit care este angajamentul financiar al Primariei Timisoara, daca orasul nostru va purta acest titlu in 2021. Iata ca titulatura a fost castigata de Timisoara, asa ca municipalitatea va trebui sa plateasca in total 20 de milioane de euro. Banii ar urma sa fie dati multianual: 1,6 milioane de euro in 2017, 1,8 milioane de euro in 2018, 3,6 milioane de euro in 2019, 5,4 milioane de euro in 2020, 6 milioane de euro in 2021 si 1,6 milioane de euro in 2022.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006369 (s)