News Flash:

Veste bună pentru pacienți!

Asociația OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp oferă cazare și mese gratuite la Timișoara pentru pacienții oncologici pe perioada radioterapiei

3 Aprilie 2024
78 Vizualizari | 0 Comentarii


Asociația OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp oferă 48 de locuri de cazare gratuită în camere de două sau trei paturi, cu baie proprie, și trei mese pe zi pacienților care urmează tratament de radioterapie și care provin din afara Timișoarei. Această facilitate este disponibilă pentru cei care nu își pot permite deplasarea zilnică din cauza situației financiare sau a stării lor de sănătate. Cazarea se efectuează direct în clădirea Ambulatoriului de radioterapie.


„Vorbim, practic, despre o componentă a misiunii Asociației OncoHelp, aceea de a oferi sprijin permanent pacienților oncologici, nu doar în ceea ce privește asigurarea unui tratament medical, ci și un suport emoțional, și mai ales logistic, pe toată durata procesului lor de recuperare.

Știm cât de copleșitoare poate fi această luptă și cât de greu poate fi să faci față unei boli oncologice. Prin acest program de cazare gratuită, ne dorim să le oferim pacienților un mediu sigur și confortabil, unde să se poată concentra pe procesul de vindecare și să primească suportul de care au nevoie.

Este în responsabilitatea noastră să facem totul pentru ca această luptă să fie cât mai ușoară și mai suportabilă pentru pacienți și familiile lor”, transmite prof. univ. dr. Șerban Negru, președinte Asociația OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara.

„Ne implicăm cu toată inima și resursele noastre în asigurarea celor mai bune condiții pentru pacienții noștri. Tratamentul oncologic poate fi o provocare, atât din punct de vedere medical, cât și emoțional, iar noi ne străduim să facem tot posibilul pentru a le ușura acest parcurs dificil.

De aceea, am pus la dispoziție nu doar locuri de cazare, ci și un mediu în care pacienții se simt sprijiniți și îngrijiți. Ne dorim ca aceștia să simtă că sunt într-o comunitate în care sunt înțeleși și susținuți, și să aibă încredere că vor primi cea mai bună asistență medicală posibilă.

Este o muncă de echipă, iar noi suntem hotărâți să facem tot ce ne stă în putință pentru a le oferi pacienților noștri tot sprijinul și confortul de care au nevoie în timpul acestei bătălii împotriva unei maladii cumplite”, precizează dr. Valeriu Borugă, manager Asociația OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara.


Pentru a avea parte de cazare în cadrul Asociației OncoHelp, pacienții trebuie să completeze un chestionar în momentul în care li se stabilește planul de tratament, care include și numărul de zile de ședințe de terapie.

Centrul de Oncologie OncoHelp este un spital universitar dotat cu 165 de paturi, din care 131 sunt destinate spitalizării continue, 29 pentru spitalizare de zi și 5 paturi ATI SPA (Supraveghere post-anestezie).

În cadrul acestui centru sunt furnizate gratuit servicii medicale în domeniul oncologiei, radioterapiei, hematologiei, endoscopiei digestive superioare și inferioare, precum și imagisticii medicale (computer tomograf, ecografie medicală și mamografie).

De asemenea, în cadrul unității sanitare funcționează singurul centru de îngrijiri paliative dintr-un spital universitar din vestul țării.

În plus, pacienții beneficiază de cazare și masă gratuite pe perioada tratamentelor de radioterapie, într-o clădire cu 48 de paturi care oferă condiții hoteliere moderne.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005365 (s)