News Flash:

Aradul, judetul cu cele mai multe cazuri de rujeola

21 Noiembrie 2016
1046 Vizualizari | 0 Comentarii
rujeola
Judetul Arad se situeaza pe primul loc la nivel national cu cele mai multe cazuri de rujeola, intr-un clasament pe judete al numarului imbolnavirilor pe teritoriul intregii tari, informeaza ultimul raport al Centrului National de Control si Supraveghere a Bolilor Transmisibile (CNCSBT), dat duminica publicitatii. 
Conform raportului, la nivel national se afla in evidente 1.308 cazuri, din care 363 sunt in judetul Arad, pe locurile urmatoare situandu-se judetele Mures, cu 213 cazuri, Timis, cu 148 de cazuri si Bistrita Nasaud 129 de cazuri. La data de 11 noiembrie, potrivit CNCSBT, in judetul Arad erau inregistrate 361 cazuri de rujeola, in vreme ce in Mures se inregistrau 200 de cazuri, in Timis 130 de cazuri, iar in Bistrita Nasaud tot 129 de cazuri. 
Judetul Arad se afla pe primul loc si in clasamentul deceselor cauzate de rujeola, cinci bolnavi decedand de la debutul epidemiei. Este vorba de un baietel de opt luni, o fetita de noua luni, un baiat de 16 ani, o fetita de un an si o luna, ultima fiind o tanara de 27 de ani. Potrivit medicilor, niciunul dintre acestia nu era vaccinat, iar trei aveau suferinte cronice, fapt care a determinat aparitia de complicatii. 
Potrivit purtatorului de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Arad, dr. Mihaela Catu, in prezent la nivelul judetului se inregistreaza 10 focare de rujeola, ultimele fiind inregistrate chiar in ultima saptamana, in localitatile Caporal Alexa, Fiscut, Secusigiu si Simand, cei mai afectati fiind copiii cu varste cuprinse intre 1 si 4 ani, iar a doua grupa afectata este cea a copiilor mai mici. 
'DSP Arad are un stoc suficient de doze de vaccin ROR (vaccin triplu contra rujeolei, oreionului si rubeolei), distribuite spitalelor si cabinetelor medicale. In contextul numarului mare de cazuri de rujeola din judet, reamintim populatiei importanta efectuarii acestui vaccin. De aceea recomandam parintilor sa se prezinte cu copiii la medicul de familie in vederea efectuarii vaccinului dar si recuperarii copiilor restantieri, singura metoda de preventie a bolilor enumerate reprezentand-o vaccinarea', a declarat luni, pentru AGERPRES, dr. Mihaela Catu. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004907 (s)