News Flash:

FOTO I Imagine socanta cu mana unui medic după interventii de 12 ore

17 Septembrie 2017
1408 Vizualizari | 0 Comentarii
medic
Un chirurg de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara a postat pe o retea de socializare o fotografie cu mana sa dreapta, dupa 12 ore de operatii la termperaturi de peste 30 de grade, intr-o sala in care clima nu s-a schimbat de 20 de ani, imaginea fiind distribuita de sute de internauti.

Medicul Horia Feier, chirurg la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara a declarat, sambata, pentru MEDIAFAX, ca fotografia mainii sale drepte a fost realizata dupa o zi in care a operat de la ora 10 dimineata la ora 10 seara, la temperaturi care depasesc 30 de grade. Clima din blocul operator este de aceeasi varsta cu Institutul si s-a defectat.
„Noi avem o clima din 1996, de cand s-a infiintat Institutul, o clima care a fost foarte buna, dovada ca a si rezistat aproape 20 de ani. Inca de vara trecuta, ea incepea sa nu mai aiba capacitatea de a raci. Vara aceasta, fiind o vara lunga, s-a defectat de tot. In sala este cald, mai ales dupa-amiaza cand se incing peretii, sunt 29 de grade in aer si sub lampa scialitica sunt 32-33 de grade. Noi avem doua randuri de halate, masca, basca, doua randuri de manusi si sub halate cine stie cate grade sunt. Mana mea arata ca murata dupa atatea ore in sala de operatii, timp in care am rezolvat trei cazuri”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, doctorul Feier.
Potrivit acestuia, problema este cunoscuta de conducerea Institutului de Boli Cardiovasculare, iar o firma care realizeaza reparatiile a emis un deviz de lucrari.
„Firma care a instalat clima a venit si a facut un deviz de materiale necesare si de cheltuieli. Am inteles ca ar fi in jur de 26.000 de euro devizul de reparatii. Domnul manager a spus ca a inaintat devizul Ministerului Sanatatii si de atunci nu mai stim nimic”, a mai spus chirurgul.
Intrebat care este temperatura optima la care se pot realiza interventii chirurgicale, medicul Horia Feier a spus ca „in mod normal, operatiile se fac la 18 grade, pana la maxim 23 de grade”.
Imaginea postata de chirurgul din Timisoara a fost distribuita de aproape 700 de internauti in circa 24 de ore. MEDIAFAX
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005027 (s)