News Flash:

Bine de știut!

Aplicaţia e-Transport va fi operaţională la începutul săptămânii viitoare

8 Iulie 2024
84 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto telegrafonline ro

Ministerul Finanțelor a informat că aplicația e-Transport, folosită pentru monitorizarea transporturilor rutiere naționale ale bunurilor cu risc fiscal ridicat și a transporturilor rutiere internaționale de bunuri, va deveni operațională până la data de 15 iulie 2024.

„MF şi ANAF anunţă finalizarea aplicaţiei e-Transport, prin intermediul căreia sunt monitorizate transporturile rutiere pe teritoriul naţional ale bunurilor cu risc fiscal ridicat şi transporturile rutiere internaţionale de bunuri. Aplicaţia a fost deja încărcată pe platformele Apple Store şi Google Play şi este în proces de avizare, urmând ca până la cel târziu 15 iulie 2024 să fie operaţională şi să poată fi descărcată de utilizatori”, se preciza într-un comunicat al MF, transmis marţi, 2 iulie.

În perioada 15 iulie 2024 – 31 august 2024, aplicația va fi în faza de testare a parametrilor tehnici. Începând cu data de 1 septembrie 2024, vor fi aplicate sancțiunile prevăzute de Ordonanța de Urgență 41/2022.

„Pentru monitorizarea transporturilor de bunuri, sistemul RO e-Transport preia date din sistemele de poziţionare GPS, în situaţia în care autovehiculele de transport marfă sunt dotate cu astfel de sisteme. Pentru aceste situaţii, pe site-ul MF, pe pagina RO e-Transport au fost încărcate specificaţiile tehnice necesare. În caz contrar, autovehiculele trebuie să fie dotate cu un dispozitiv de tip telefon mobil care utilizează tehnologii de poziţionare şi transmisie de date prin satelit, pe care este instalată aplicaţia, dezvoltată de CNIF”, se menționează în comunicat.

Operatorii de transport rutier sunt obligați să asigure transferul datelor de poziționare a vehiculelor pe întregul traseu al transportului de bunuri monitorizate prin sistemul RO e-Transport. În ședința de Guvern din 28 iunie 2024, prin Ordonanța de Urgență 87/2024, s-a decis amânarea aplicării sancțiunilor prevăzute de legislația e-Transport până la 1 ianuarie 2025, doar pentru operatorii economici autorizați conform articolului 38 din Regulamentul (UE) nr. 952/2013.

Această măsură a fost luată pentru a evita un blocaj în rândul operatorilor economici autorizați care au o contribuție semnificativă în economia națională și care efectuează transporturi internaționale regulate de bunuri. Sistemul RO e-Transport monitorizează transporturile rutiere naționale ale bunurilor cu risc fiscal ridicat și transporturile rutiere internaționale, reprezentând o componentă importantă în digitalizarea ANAF și în eforturile de combatere a fraudei fiscale prin îmbunătățirea capacității administrative.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1322 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006636 (s)