News Flash:

Primaria Municipiului Timisoara cauta, in continuare, furnizor de electricitate si opereaza momentan cu un furnizor de ultima instanta

1 Septembrie 2022
236 Vizualizari | 0 Comentarii
furnizor de electricitate

In luna august, Primaria a organizat doua licitatii la bursa pentru incheierea unui contract de furnizare a energiei electrice, la care nu s-a prezentat niciun ofertant. Pretul este plafonat in acest moment la 1000 lei/MWh, iar ofertele furnizorilor graviteaza in jurul a 3000 de lei/MWh. Diferenta de pret este acoperita de guvern. 

„Contractul vechi s-a incheiat, am organizat licitatii si nu a venit nimeni la pretul actual. Momentan, pentru companii nu este interesant sa ne vanda curent, cat timp politica guvernului este una disfunctionala. Preturile au ajuns la un nivel halucinant pe o piata care nu mai functioneaza. Asteptam masuri pentru a rezolva pe termen scurt problema. Pe termen mediu, avem investitii sa reducem semnificativ consumul de energie pentru iluminatul public, lucru care este deja vizibil pe Torontalului”, transmite primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

In 2018, pretul pentru furnizarea de energie electrica era de doar 209 lei/MWh. Cresterea se datoreaza conditiilor geopolitice actuale si a situatiei de piata din Romania. Consumul de energie electrica a municipiului Timisoara este de aproximativ 16.000 MWh/an.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004886 (s)