News Flash:

Clanul Carpaci va fi executat silit, anunta primarul Robu

11 Noiembrie 2013
1382 Vizualizari | 0 Comentarii
Primarul Nicolae Robu a anunţat, luni, că va cere executarea silită a familiei lui Vladimir Cârpaci pentru o datorie către municipalitate de 365.000 de lei acumulată din amenzi neplătite timp de zece ani, obiectul executării urmând a-l face imobilul secţiei de pneumologie Spitalului de Copii 'Louis Ţurcanu', de unde Cârpaci a cerut evacuarea pacienţilor.

'Cerem executarea silită a clanului Cârpaci pentru că a efectuat lucrări neautorizate la un imobil ultracentral, iar noi am obţinut o sentinţă definitivă şi irevocabilă, prin care se cere readucerea construcţiei în starea ei iniţială, în caz contrar sancţiunea fiind de 100 de lei pe zi', a declarat Robu, arătând că în ultimii 10 ani de la obţinerea sentinţei respective datoria acumulată din amenzi a ajuns la 365.000 de lei.

La rândul lor, romii din familia Cârpaci au dat în judecată Primăria Timişoara şi cer circa 180 de mii de euro drept chirie pentru anii în care Secţia de pneumologie a Spitalului de Copii 'Louis Ţurcanu' a funcţionat în clădirea ce le aparţine.

De asemenea, municipalitatea a făcut recurs împotriva deciziei de vânzare a imobilului spitalicesc, întrucât avea drept de preemţiune de care fosta administraţie a oraşului nu a ţinut cont.

Săptămâna trecută secţia de pneumologie a spitalului timişorean a fost evacuată în prezenţa unui executor judecătoresc şi a noului proprietar, Vladimir Cârpaci, el declarând că a păsuit unitatea medicală mai multe luni, dar a expirat termenul de predare a clădirii. Imobilul respectiv a fost retrocedat în 1995 foştilor proprietari, iar prin vânzări succesive a ajuns în proprietatea familiei Cârpaci, un clan de romi cunoscut în Timişoara pentru afacerile imobiliare, deţinând câteva zeci de proprietăţi în zona centrală a oraşului. AGERPRES

c rpaci
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1224 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007027 (s)