News Flash:

INCREDIBIL! Pistoale, cutite si alte arme potential letale, la liber pentru timisoreni!

17 Februarie 2014
1835 Vizualizari | 0 Comentarii
Armele sunt disponibile oricui pe internet. O simplă căutare ne duce spre oferte disponibile imediat, fără să fie nevoie de vreo autorizaţie. Deşi riscă închisoare, nici comercianţii, nici cumpărătorii nu se dau în lături să facă tranzacţii ilegale. Pistoale cu bile de cauciuc, cu gaz sau diverse modele de arme de vanătoare. Toate se pot cumpăra de pe internet de la comercianţi din Timişoara. Puţini dintre cei care postează astfel de anunţuri cer şi autorizaţie. Se bazează pe faptul că armele nu sunt periculoase, dar armurierii autorizaţi îi contrazic.
”Pot cauza răni destul de grave, poate chiar şi moartea, dacă este îndreptate spre tamplă sau spre inimă în distanţă mică, sub un metru, chiar un metru jumătate, sunt destul de periculoase, de aceea se şi dau pe autorizaţie emisă de Poliţie”, afirmă Gabriel Iulian, reprezentantul unui magazin de arme.
Mare parte dintre cei care-şi cumpără arme neletale o fac pentru autoapărare sau intimidare. Utilizarea lor trebuie făcută, însă, cu precauţie.  ”Funcţionează ca o armă normală, cu percuţie, cu explozie, cu pulbere cu tot, numai că în loc să arunce un proiectil normal de război, aruncă un proiectil cu bilă de cauciuc sau respectiv un jet de gaz, la pistoalele cu gaz”, precizează Gabriel Iulian.

Pe lângă pericolul iminent de rănire a celor care manevează astfel de arme, mai există un alt risc: cel de pierdere al libertăţii. ”Comercializarea sau achiziţionarea armelor letale sau neletale efectuează prin intermediul armurielor autorizaţi, conform articolului 295/2004, privind legea armelor şi muniţiilor. Deţinerea, confecţionarea sau folosirea armelor letale sau neletale, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de unu la cinci ani”, ne precizează Ionuţ Bocancea, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş


Anul trecut au fost eliberate peste 500 de autorizaţii pentru arme letale şi 150 pentru arme neletale. Nimeni nu a reclamat la poliţie existenţa anunţurilor care vizează comercializarea ilegală pe internet. Digi24.ro

armele moartea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 33 queries | Mysql time :0.035836 (s)