News Flash:

Legea a fost promulgată joi

Angajaților CNAS li se vor mări salariile

7 Decembrie 2023
152 Vizualizari | 0 Comentarii

Legea care prevede majorarea veniturilor angajaților Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a fost promulgată de către președintele Klaus Iohannis. Această lege are ca obiectiv aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 21/2023, care aduce modificări și completări Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății și a altor acte normative cu impact în domeniul sănătății.

Conform acestei legi, salariile și drepturile angajaților CNAS și al caselor de asigurări vor fi stabilite "la nivelul maxim de salarizare aflat în plată aferent funcțiilor din cadrul aparatului de lucru al Guvernului".

Actul normativ menționează că "asimilarea funcțiilor și salariilor (...), precum și stabilirea noului nivel de salarizare se realizează prin ordin al președintelui CNAS, în limita bugetului aprobat prin Legea bugetului de stat". În ceea ce privește funcțiile care nu au corespondent în structura Guvernului, salariile de bază vor fi stabilite prin asimilarea lor cu cele ale altor funcții existente în cadrul CNAS și al caselor de asigurări de sănătate, pe baza unor criterii obligatorii aprobate prin ordin prezidențial.

Criteriile obligatorii includ aspecte precum studiile, gradul profesional, atribuțiile specifice, complexitatea activității și nivelul de coordonare pentru funcțiile de conducere, sau gradul sau treapta profesională, gradația, nivelul de studii și atribuțiile specifice pentru funcțiile de execuție.

Legislația precizează că aceste criterii sunt obligatorii, dar nu limitative, iar alte criterii pot fi aprobate prin ordinul președintelui CNAS. Pentru funcțiile care au corespondent în cadrul Guvernului și pentru care se aplică procente diferite de majorare salarială, nivelul de salarizare se stabilește prin acordarea celui mai mare procent rezultat. Aceste prevederi se aplică și funcțiilor care nu au corespondent în cadrul Guvernului.

Pentru funcțiile de director general al CNAS și directorii generali ai caselor de asigurări, procentul rezultat "se aplică limitelor salariale reglementate la art. 292 alin. (4) şi art. 298 alin. (4) din Legea nr. 95/2006".

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006131 (s)