News Flash:

Nu renunță!

Angajații Direcției Regionale de Statistică Timiș continuă protestul

5 Decembrie 2023
122 Vizualizari | 0 Comentarii

Angajații Direcției Regionale de Statistică Timiș se află în a doua săptămână de protest, exprimându-și nemulțumirile față de nivelul redus al salariilor în comparație cu complexitatea muncii depuse.

„Am adoptat această formă de protest pentru a ne exprima nemulțumirea față de salariile foarte mici raportate la importanța și complexitatea muncii noastre. În competența statisticienilor intră calculul indicilor prețurilor de consum (IPC) și a celorlalți indicatori pe termen scurt (ICA, IPPI) fără de care deciziile importante ale aceluiași Guvern nu se pot lua. Doar prin munca de zi cu zi a statisticienilor se poate calcula PIB-ul României pe baza căruia tot Guvernul întocmește bugetul țării noastre. ​Cu toate acestea, personalul statistic este mai slab remunerat decât personalul din alte instituții publice”, au declarat angajații DRS Timișoara.

Angajații din toate direcțiile teritoriale de statistică se află în a șasea zi de protest, manifestându-și nemulțumirea față de neimplementarea în legislație a Memorandumului aprobat în ședința de Guvern din 13 iulie 2022, referitor la "soluționarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Național de Statistică și al Direcțiilor Regionale și Județene de Statistică".

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004756 (s)