News Flash:

Ancheta la Maternitatea din Iasi, unde doi bebelusi ar fi murit din cauza unei bacterii

30 Noiembrie 2017
847 Vizualizari | 0 Comentarii
maternitate

Directia de Sanatate Publica Iasi a inceput o ancheta la Maternitatea ”Cuza Voda” din Iasi, unde patru bebelusi ar fi fost infectati cu Klebsiella in sectia de neonatologie, iar doi dintre ei au murit. O sesizare a fost depusa si la Politie.
Ancheta Directiei de Sanatate Publica Iasi a inceput dupa ce, conform protocolului, Maternitatea a sesizat institutia dupa ce patru bebelusi internati aici ar fi fost infestati cu Klebsiella, iar doi dintre ei au murit.

"A fost o infectie asociata asistentei medicale. E clara treaba acolo. E Klebisella preumoni. Au fost patru copii infectati, dintre care doi au decedat. Am inceput o ancheta chiar din ziua in care am fost anuntati de spital. Am efectuat un control medico sanitar. Intr-adevar, acolo este o problema din cauza supraaglomerarii, pentru ca sunt primiti copiii prematuri din toata regiunea. Tinand cont ca sectia de Terapie Intensiva Neonatologie 2 are aprobat un numar de 25 de paturi, uneori exista si 30 de paturi si chiar mai mult pentru ca deserveste intreaga zona a Moldovei si sectia este in permanenta supraaglomerata. In perioada iulie-noiembrie 2017 au fost asistati 318 nou-nascuti. Rata de mortalitate a fost cea mai mica pe tara", a declarat Liviu Stafie, directorul DSP Iasi.

In ceea ce priveste ancheta, ea este intr-o faza preliminara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005168 (s)