Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 12 ore
 32    0

La Spitalul Județean Timișoara s-au făcut 200 de operații gratuite

Conducerea Spitalului JudeÈ›ean TimiÈ™oara a dezvăluit că, cu ajutorul a două milioane de euro din fonduri europene, în cadrul Clinicii Chirurgie III, s-au efectuat 200 de operaÈ›ii gratuite È™i peste 3000 de consultaÈ›ii pentru depistarea afecÈ›iunilor grave, inclusiv cancerele. Aceste activități au fost posibile prin intermediul unui proiect finanÈ›at de Programul Interreg România-Ungaria, în parteneriat cu Universitatea din Szeged. Proiectul a implicat furnizarea de servicii medicale de calitate, gratuite, în mai multe specialități chirurgicale, cum ar fi chirurgia generală, ginecologia È™i chirurgia oro-maxilo-facială.

Proiectul, denumit "Îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite prin idei româno-ungare chirurgicale inovative", a avut ca scop oferirea accesului populaÈ›iei din zona transfrontalieră la consultaÈ›ii de depistare precoce È™i management multidisciplinar al diferitelor forme de cancer, precum È™i la proceduri chirurgicale complexe È™i intervenÈ›ii minim invazive, laparoscopice È™i robotice.

Până în prezent, în cadrul acestui proiect, s-au realizat peste 200 de intervenÈ›ii chirurgicale gratuite pentru pacienÈ›i cu afecÈ›iuni neoplazice în sfera hepato-bilio-pancreatică, ginecologică È™i a tractului digestiv. Gratuitatea acestor intervenÈ›ii se referă la achiziÈ›ionarea de echipamente performante È™i instrumente de unică folosință necesare pentru a efectua operaÈ›iile într-o manieră cât mai favorabilă pacienÈ›ilor, prin abordări minim invazive, laparoscopice È™i robotice. De asemenea, persoanele neasigurate au putut beneficia de aceste servicii medicale. În plus, au fost realizate peste 3000 de consultaÈ›ii pentru depistarea È™i managementul multidisciplinar al cancerelor din sfera digestivă, ginecologică È™i oro-maxilo-facială.

Potrivit medicilor, multe dintre aceste consultaÈ›ii au implicat reuniunea unei comisii oncologice cu scopul de a analiza datele pacienÈ›ilor suspectaÈ›i sau diagnosticaÈ›i cu cancer È™i de a elabora un plan personalizat de tratament. Proiectul este încă în desfășurare.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu