Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 21 ore
 40    0

Este nevoie de cadre medicale în spitalele din Timișoara

Spitalele din Timișoara se confruntă cu o lipsă de personal, iar suspendarea concursurilor de recrutare complică și mai mult activitatea instituțiilor medicale.

La Spitalul de Copii "Louis Țurcanu" din Timișoara există o necesitate acută de medici și asistente, dar mai ales de infirmiere și brancardieri.

“Noi ne confruntăm la nivelul brancardierilor, a infirmierilor, a femeilor de curățenie, a portarilor, a șoferilor cu unele minusuri majore. La bucătărie funcționăm cu personal care între timp s-a pensionat și a rămas sub jumătate. Deci sunt o sumedenie de sectoare fără de care spitalele nu vor putea funcționa. Sunt sigur că sindicatele vor găsi calea de a face presiuni, pentru că nu este o măsură firească. Măsura firească ar fi să eficientizeze evaluarea care spitale trebuie să angajeze și au rulaj și care zac și îngreunează bugetul”, declară directorul medicalal Spitalului de Copii din Timișoara, Mihai Gafencu.

Această afirmație vine într-un context în care ministrul Sănătății a încurajat spitalele să anunțe concursurile pentru posturile vacante, chiar dacă există o ordonanță în vigoare care limitează angajările în sectorul bugetar. Alexandru Rafila a promis că va obține o derogare în guvern pentru aprobarea acestor posturi. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara, Cristian Oancea, consideră că propunerea este bună, dar nu va rezolva problema de fond.

“Lucrurile puteau să fie mult mai flexibile și, în plus, în sănătate nu poți să ai posturile blocate. Ți se pensionează medici, asistenți de fiecare dată. Noi trebuie să ne îndreptăm odată spre primării și, după aceea, după ce avem consimțământul pe această schimbare de organigramă, trebuie să mergem pe procedură în ședința de guvern. Am mai trecut prin acest lucru, durează excesiv de mult. Considerăm ce a spus domnul ministru ca o supapă, numai că lucrurile ar trebui să rezolve problema de fond, nu să rezolvăm o problemă punctuală”, afirmă Cristian Oancea.

Potrivit managerului Daniel Malița, la Spitalul Municipal există o migrație semnificativă a personalului. Pe lângă blocarea posturilor, se întâlnesc și situații în care niciun candidat nu se prezintă la concursurile de angajare, din cauza salariilor mici și a volumului mare de muncă din cadrul spitalului. Cea mai mare provocare pentru Spitalul Municipal constă în găsirea de angajați pentru posturile care implică îngrijirea medicală directă la patul pacientului.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu