Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 4 ore
 28    0

O bucată mare din vechea navă „Evanghelia” a cedat și s-a scufundat

O parte din celebra epavă din Costinești s-a scufundat, reprezentând acum un pericol pentru cei care se aventurează în zona respectivă. O bucată mare din vechea navă „Evanghelia” a cedat și a căzut în mare.

Pentru mulți români, stațiunea Costinești nu poate fi imaginată fără simbolul său, epava. Această faimoasă navă, devenită un simbol al Constanței, este una dintre principalele atracții fotografiate de pe litoralul românesc. De la momentul eșuării sale în 1968 și până în prezent, „Evanghelia” a făcut parte din viața stațiunii.

Nava, cunoscută de majoritatea românilor ca "epava din Costinești", naviga pe apele Mării Negre acum peste 50 de ani. Cu trecerea timpului, aceasta s-a deteriorat treptat. Recent, o bucată din partea sa din spate a cedat sub propria greutate.

Furtunile puternice din timpul iernii au slăbit nava care a eșuat pe plaja din Costinești acum aproape 55 de ani. Autoritățile locale avertizează că epava prezintă un pericol pentru cei care doresc să o exploreze în căutarea senzațiilor tari, însă nimeni nu își asumă responsabilitatea pentru situație.

„La solicitările noastre trimise nu ne-a răspuns nimeni că ar fi, deci n-a fost revendicată de nimeni, nu este nici la apele române, nici la ANR. Nu știu, la nivel de Guvern ar trebui făcut ceva”, a declarat Dumitru Jeanu, primarul Costineștiului.

Povestea navei "Evanghelia" este una legendară. Aceasta a aparținut celebrei flote a armatorului grec Aristotel Socrates Onassis. În același an în care miliardarul a cerut-o în căsătorie pe frumoasa Jacqueline Kennedy, soția fostului președinte american John F. Kennedy, nava a fost naufragiată intenționat de către căpitanul său în anul 1968.

După acest eveniment, epava navei "Evanghelia" a fost adusă în prim-plan prin intermediul mediatizării și, împreună cu obeliscul de pe plajă, a devenit un simbol al stațiunii Costinești și o atracție pentru turiști.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu