Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 76    0

Sânnicolau Mare a cucerit pentru a doua oară trofeul Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre”

Județul Timiș a găzduit un festival-concurs care a avut loc într-un cadru impresionant, cu peste 3500 de artiști, 7 spectacole de folclor, 35 de expoziții etnografice și meșteșuguri tradiționale, și peste 400 de delicatese gastronomice. Sânnicolau Mare a câștigat pentru a doua oară trofeul Festivalului-Concurs "Lada cu Zestre", cu o prezență impresionantă de sute de artiști, zeci de expoziții, recitatori în grai bănățean, colecții etnografice și gastronomie tradițională, acumulând un total de 171 de puncte la jurizare.

Clasamentul pe localități pentru categoria Laureați este următorul: Premiul I - Deta (107 puncte), Premiul II - Făget (104 puncte), Premiul III - Găvojdia (66 puncte).

Clasamentul pe localități pentru categoria Zestrea Timișului este următorul: Premiul I - Giroc (89 puncte), Premiul II - Voiteg (83 puncte), Premiul III - Ghilad (71 puncte).

Localităților li se vor acorda premii în bani, în funcție de punctajul total acumulat, după cum urmează: Marele Premiu - 4.500 de lei; Categoria "Laureați" - Premiul I - 4.000 de lei, Premiul II - 3.500 de lei, Premiul III - 3.000 de lei; Categoria "Zestrea Timișului" - Premiul I - 3.000 de lei, Premiul II - 2.500 de lei, Premiul III - 2.000 de lei.

Juriul festivalului a inclus Nicolae Stănescu, Marius Ursu și Peri Vasile în secțiunea Coregrafie, prof. Carmen Popovici-Dumbravă, prof. Marius Cîrnu și prof. Remus Vălungan în secțiunea Muzică, Felicia Stoian, dr. Adela Popa în secțiunea Poezie dialectală /Teatru Popular, dr. Maria Hadiji și Alina Mafa în secțiunea Expoziții/Colecții, iar prof. Mărioara Pisat și chef Nicolaie Tomescu în secțiunea Gastronomie.

Festivalul-Concurs "Lada cu Zestre" s-a desfășurat în parteneriat cu primăriile și consiliile locale din județ și cu susținerea financiară a Consiliului Județean Timiș. Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș este instituția de cultură în subordinea Consiliului Județean Timiș.

Citeste si...

26 Aprilie 2023
 478    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu