Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 5 ore
 31    0

Urmasul lui Che Guevara a murit la 60 de ani: cine a fost Camilo Guevara March, fiul revolutionarului

Che Guevara jfif

Camilo Guevara March, unul dintre fiii revolutionarului cubanez de origine argentiniana Ernesto Che Guevara, a murit la varsta de 60 de ani, luni, in Caracas, din cauza unei crize cardiace, a anuntat marti presedintele cubanez Miguel Diaz-Canel, informeaza AFP.

"Cu profunda tristete, ii spunem la revedere lui Camilo, fiul lui Che si promotorul ideilor sale", a declarat presedintele Cubei pe contul sau de Twitter, relateaza Agerpres.

Potrivit agentiei de presa cubaneza Prensa Latina, Camilo Guevara March se afla intr-o vizita la Caracas in momentul in care a decedat luni in urma "unei embolii pulmonare care i-a provocat un infarct".

Nascut in 1962, Camilo era unul dintre cei patru copii pe care revolutionarul marxist Ernesto Che Guevara, ucis de armata boliviana in 1967, i-a avut cu cea de-a doua sotie a lui, cubaneza Aleida March, ea insasi o luptatoare de gherila. Sotii Guevara au avut alti trei copii: Aleida, nascuta in 1960, Celia, nascuta in 1963, si Ernesto, nascut in 1965.

Che Guevara a avut o alta fiica - Hilda, nascuta in 1956 si decedata in 1995 - cu prima lui sotie, Hilda Gadea.

Camilo Guevara March, care era licentiat in dreptul muncii, a fost directorul Centrului de Studii Che Guevara din Havana, o institutie dedicata promovarii operei si gandirii filosofico-politice a tatalui sau.

Galerie Foto

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu