News Flash:

Lovitura usturatoare pentru talibanii pakistanezi: un lideri de rang inalt a fost ucis

9 August 2022
279 Vizualizari | 0 Comentarii
Abdul Wali

Un lider de rang inalt al talibanilor pakistanezi a fost ucis intr-un atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, potrivit unor surse citate de CNN, relateaza Mediafax.

Un lider fondator de rang inalt al talibanilor pakistanezi a fost ucis duminica seara intr-un atac tintit, potrivit unor surse din cadrul conducerii gruparii.

Talibanii pakistanezi, cunoscuti sub numele de Tehreek-e-Taliban (TTP), formeaza o organizatie care opereaza atat in Afganistan, cat si in Pakistan.

Surse din cadrul TTP au declarat pentru CNN ca liderul senior Abdul Wali, cunoscut si sub numele de Omar Khalid Khorasani, a fost ucis impreuna cu alti doi sefi TTP intr-un atac cu dispozitiv exploziv improvizat. Decesele au avut loc in provincia afgana Paktika, care se invecineaza cu Pakistanul.

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, Wali a fost liderul unei factiuni militante afiliate TTP, cunoscuta sub numele de Jamaat ul-Ahrar (JuA). Sub conducerea lui Wali, JuA a fost una dintre retelele cele mai active din punct de vedere operational in provincia Punjab si a revendicat responsabilitatea pentru mai multe atacuri pe tot teritoriul Pakistanului, potrivit Departamentului de Stat al SUA.

JuA a revendicat responsabilitatea pentru unele dintre cele mai mari atacuri teroriste din Pakistan, inclusiv pentru explozia din Duminica Pastelui din 2016, care a ucis cel putin 74 de persoane si a ranit alte 362 intr-un parc din orasul Lahore.

Foto: Abdul Wali, unul dintre cei mai influenti lideri talibani.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008706 (s)