Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 56    0

Vaccin anti-cancer, descoperit de cercetatori italieni

vaccin anticanteer

Un grup de cercetatori din Italia a descoperit un vaccin anti-cancer capabil sa declanseze raspunsuri ale sistemului imunitar la tumori si care poate creste eficacitatea medicamentelor utilizate in imunoterapie, informeaza ANSA.

Descoperirea a fost realizata de cercetatorii in domeniul mecanismelor imuno-regulatoare de la Armenise-Harvard din cadrul Institutului Italian de Medicina Genomica (IIGM).

Vaccinul foloseste un virus ca un cal troian, au spus cercetatorii, instruind sistemul imunitar sa recunoasca celulele canceroase.

Descoperirea a fost descrisa intr-o lucrare publicata in jurnalul Science Translational Medicine.

Vaccinul s-a dovedit eficient, in asociere cu un medicament utilizat in imunoterapie, in cazul a 12 pacienti cu un subtip de cancer de colon in faza metastatica.

„Consider ca tehnica de realizare a acestor vaccinuri a fost dovedita in mod clar si ca datele obtinute in primele studii clinice sunt foarte promitatoare”, a declarat sefa de laborator de la Armenise-Harvard, Luigia Pace.

„Exista acum o posibilitate concreta de a crea noi vaccinuri care vor fi eficiente impotriva multor alte tipuri de cancer”, a adaugat cercetatoarea citata de ANSA.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu