Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 41    0

Salvamar mort cand incerca sa salveze un turist

Salvamar mort cand incerca sa salveze un turist

A fost o zi cu steag rosu pe toate plajele din sudul litoralului romanesc. Turistii nu au tinut insa cont de interdictia de a intra in apa, iar salvamarii au avut zeci de interventii de salvare din valurile uriase.
Din pacate, trei oameni au murit, inclusiv un salvamar care incerca sa scoata din valuri un turist. Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitati sa intervina inca de dimineata, luni, 8 august, in
sudul litoralului, acolo unde a fost arborat steagul rosu de pericol inec.

Cu toate acestea, turistii nu au tinut cont de recomandarile salvatorilor si s-au aventurat in valurile marii, potrivit Replicaonline.ro. Mai multe persoane au fost scoase inconstiente din apa, iar la Saturn, din pacate, un tanar de 23 de ani din Suceava si-a pierdut viata. Mai tarziu, alte doua persoane si-au pierdut viata, la Eforie Nord, una dintre ele fiind salvamar. Salvamar de 48 de ani, mort in urma operatiunii de salvare.  Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitati sa intervina in cursul zilei de luni, 8 august a.c., in Eforie Nord, zona Hotel Citadel, acolo unde 2 persoane au fost scoase din apa marii.

Din pacate, cei doi barbati nu au raspuns manevrelor de resuscitare, fiind constatat decesul. Unuldintre cei doi era chiar salvamarul care a incercat sa-l salveze pe celalalt. Potrivit sursei citate, a fost declarat decesul celor doi barbati, fiind vorba despre un tanar de 28 de ani din Ialomita si un barbat de 48 ani din Dambovita. Conform Antena 3, salvamarul decedat la datorie se numeste Sorin Georgian Olariu, avea 48 de ani si era din Targoviste. La un moment dat, un tanar de doar 28 de ani a disparut intre valuri. Sorin nu a stat nicio clipa pe ganduri si a sarit in apa sa-l salveze. Din pacate, niciunul dintre cei doi nu s-a mai intors in viata din valurile involburate.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu