News Flash:

Medicii de familie il critica pe Rafila si se plang ca nu vor mai putea primi bolnavi la timp din cauza retetelor de pastile de iod

9 August 2022
325 Vizualizari | 0 Comentarii
Alexandru Rafila

Federatia Medicilor de Familie din Romania critica dur anuntul ministrului sanatatii, Alexandru Rafila, care i-a indemnat pe toti cei cu varsta sub 40 de ani sa mearga la medicul de familie pentru a primi pastile de iodura de potasiu, necesare in cazul unui eveniment nuclear cu eliberare de iod radioactiv. Medicii de familie avertizeaza ca perioadele de asteptare pentru persoanele cu probleme de sanatate curente „este posibil” sa creasca cu zile sau saptamani pentru ca vor avea prioritate persoanele care vor sa primeasca reteta pentru iodura de potasiu.

„Avand in vedere anuntul ministrului Sanatatii cu privire la prezentarea imediata a persoanelor eligibile cu varsta sub 40 de ani la medicul de familie, pentru eliberarea prescriptiei cu iodura de potasiu, aducem la cunostinta pacientilor cu probleme de sanatate curente ca este posibil sa astepte cateva zile sau saptamani pana vor putea obtine o programare pentru o consultatie la medicul de familie.

Au prioritate urgentele medico-chirurgicale si, conform indicatiilor ministrului Sanatatii de astazi, persoanele sanatoase cu varsta sub 40 de ani care doresc reteta pentru iodura de potasiu, pe care o vor ridica ulterior din cele 2500 de farmacii din lista afisata pe siteul ministerului.

Atentionam ca retetele nu pot fi trimise pe Whatsapp, e-mail, fiind necesara prezenta fizica la cabinet.

Semnalam ca si Sistemul Informatic Unic Integrat al CNAS functioneaza cu intreruperi de astazi dimineata, astfel incat pot sa apara intarzieri si pentru consultatiile programate.

Ne cerem scuze pacientilor nostri pentru situatia in care am fost pusi din nou de ministrul Sanatatii”, a transmis Federatia Medicilor de Familie din Romania.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004550 (s)